Αποστόλου: «Αυτά σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον αγροτικό χώρο»

Αποστόλου: «Αυτά σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον αγροτικό χώρο»

14 Ιουλίου 2017 0 σχόλια

«Πρέπει να υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανάπτυξη, διότι είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταθεροποιήσει την πορεία της χώρας προς μία περίοδο θετικών προοπτικών, μετά την κρίση και τη βαθιά ύφεση που εξαφάνισε περίπου το 25% του ΑΕΠ της χώρας». Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σήμερα στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια του 5ου αναπτυξιακού συνεδρίου, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Αναφερόμενος στον αγροτικό κόσμο, ο κ. Αποστόλου διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της χώρας, διότι, όπως σημείωσε, «η ελληνική γη κρατάει σταθερές οικονομικές αξίες και η παραγωγική δραστηριότητά της θα σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης». «Είναι ενθαρρυντικό ότι αυτή τη νέα πραγματικότητα τη συνειδητοποιούν, ολοένα και περισσότερο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ο επιχειρηματικός κόσμος και ιδίως οι παραγωγοί», πρόσθεσε.

Σχετικά με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τον αγροτικό χώρο, ο υπουργός τόνισε ότι υπηρετεί τρεις βασικές παραμέτρους και εξήγησε: «Πρώτον τη διατροφική μας επάρκεια για τους μόνιμους αλλά και τους επισκέπτες της χώρα μας. Δεύτερον την ανταγωνιστικότητα των τροφίμων στις διεθνείς αγορές, μέσω της προστιθέμενης αξίας και τρίτον την παραγωγική κοινωνική και πληθυσμιακή επανατοποθέτηση της υπαίθρου».

«Έχουμε εργαλείο για να κάνουμε αυτά τα πράγματα, και αυτό είναι το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020, ύψους 4,7 δισ. ευρώ κοινοτικής συμμετοχής, που μαζί με την εθνική και την ιδιωτική συμμετοχή θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους περίπου 5,7 δισ. ευρώ», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, επισήμανε πως «αν προσθέσουμε και τα 13 δισ. ευρώ της επόμενης περιόδου, που έχουν ως σημείο αναφοράς την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, τότε όλοι αυτοί οι πόροι, δηλαδή συνολικά περίπου 19 δισ., θα προσπαθήσουμε, όσο το δυνατόν και πέραν της κάλυψης αναγκών εισοδήματος, να κατευθυνθούν κυρίως προς το ζητούμενο για τον αγροτικό χώρο, που δεν είναι άλλο παρά η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου».

Like Us On Facebook

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας