ΚΕΔΕ: «Οχι ημίμετρα για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς»

ΚΕΔΕ: «Οχι ημίμετρα για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς»

5 Ιανουαρίου 2018 0 σχόλια

Ολοκληρωμένο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων βρεφονηπιακών σταθμών σ΄όλη τη χώρα και όχι ημίμετρα, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με αφορμή τα όσα εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους 200 και πλέον δήμω.

Η ΚΕΔΕ τονίζει πως «για μια ακόμη φορά η αδυναμία της κεντρικής κυβέρνησης να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης των δημοτικών υποδομών φιλοξενίας παιδιών και βρεφών, που να καλύπτει όχι μόνον τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των εργαζόμενων οικογενειών της χώρας».

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, στην υλοποίηση αυτού του εθνικού σχεδίου, σημαντικό ρόλο θα πρέπει να έχουν οι Περιφέρειες δίνοντας προτεραιότητα στη χρηματοδότηση κατασκευής νέων παιδικών σταθμών. Σχετικά με όσα ανάφερε η κυρία Φωτίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι «αν και γίνονται βήματα προς μία θετική κατεύθυνση , όπως είναι η επιδότηση για τη δημιουργία των νέων τμημάτων, τα βήματα αυτά δεν αρκούν». Και επισημαίνει ότι η υπουργός «δεν μας είπε από πού θα προέλθουν συγκεκριμένα τα κονδύλια που θα δοθούν σε κάθε δήμο για τη δημιουργία των νέων τμημάτων».

Like Us On Facebook

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας