Το κόστος αν πληρώνεις στο γκισέ των τραπεζών

Το κόστος αν πληρώνεις στο γκισέ των τραπεζών

16 Ιουλίου 2017 0 σχόλια

Την κατάργηση της δυνατότητας πληρωμής του φόρου στο γκισέ χωρίς κόστος για τους φορολογούμενους αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και η σχετική απόφαση αναμένεται να ισχύει άμεσα, με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, με κόστος από 1,10 έως 1,50 ευρώ θα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν την πληρωμή του φόρου στο γκισέ των τραπεζών, μετά την κατάργηση της ανέξοδης πληρωμής που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το επίπεδο θα κυμαίνεται το τιμολόγιο που θα εφαρμόζουν πλέον οι τράπεζες για την πληρωμή των φόρων στο γκισέ του καταστήματος, ενώ αντίθετα χωρίς χρέωση θα είναι η πληρωμή του φόρου μέσω internet banking, phone banking ή ΑΤΜ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι θα καλύπτει πλέον τις προμήθειες:

1. Για συναλλαγές μέσω εναλλακτικών δικτύων (internet banking, phone banking, ATM, APS)

2. Για συναλλαγές που αφορούν πληρωμή ΕΝΦΙΑ και ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) των φορολογουμένων που είτε είναι άνω των 70 ετών, είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών. Προϋπόθεση είναι η καταβολή των χρημάτων να γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού του υπόχρεου.

Like Us On Facebook

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας