Διαμαρτυρία των συμβασιούχων εργαζομένων στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Διαμαρτυρία των συμβασιούχων εργαζομένων στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου

16 Απριλίου 2021
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπου επέδωσαν ψήφισμα στην συντονίστρια. Στην συνέχεια έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στην Περιφέρεια Κρήτης όπου κι εκεί επέδωσαν το ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν πως θα διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας στο εργοτάξιο. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους για τους μήνες Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2021.

 

Το θέμα αφορά εργαζόμενους στις αρχαιολογικές έρευνες, που αναμένουν την πληρωμή τους από το υπουργείο Πολιτισμού. Το έργο δουλεύεται εξ’ ολοκλήρου από συμβασιούχους, δέσμιους της επισφάλειας και των κωλυμάτων 8μηνων, και σαφώς και των δραματικών καθυστερήσεων μισθών.

«Οι εργαζόμενοι δήλωσαν το παρόν για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς και την ετοιμότητα να απατήσουν απεργιακά στο αντεργατικό Αρμαγεδδών που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, φωνάζοντας το σύνθημα «Εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας»», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Σημειώνεται πως στην κινητοποίηση των εργαζομένων βρέθηκε και ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκης. Στον χαιρετισμό του ο κ. Συντυχάκης ανέφερε:

«Το ΚΚΕ όπως πάντα έτσι και σήμερα δεν μπορούσε να λείπει από τον αγώνα των εργαζομένων του αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού που με δικαιολογίες τους έχει αφήσει απλήρωτους την ώρα  που ετοιμάζει το νομοσχέδιο έκτρωμα με τις “ανατροπές του αιώνα” για να εξασφαλίσει τα κέρδη του κεφαλαίου και των μεγάλων εργοδοτών, είναι τεράστιες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και σας καλούμε για κλιμάκωση του αγώνα σε κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους».

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<