Δήμος Χανίων: Προχωρά σε αποπληρωμή χρεών με ευνοϊκούς όρους

Δήμος Χανίων: Προχωρά σε αποπληρωμή χρεών με ευνοϊκούς όρους

4 Ιουνίου 2019

Ο Δήμος Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι προτίθεται να προβεί σε αποπληρωμή χρεών, προς τον ίδιο, με ευνοϊκούς όρους. Αν η καταβολή γίνει εφάπαξ τότε απαλείφονται κατά 100% οι προσαυξήσεις/πρόστιμα.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής των χρεών, που έχουν πολίτες και επιχειρήσεις στο δήμο κατόπιν υποβολής αιτήσεώς τους, με δυνατότητα πλήρους απαλλαγής ή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Με την πρόσφατη ψήφιση του Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73/17.05.2019 τεύχος Α’), δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των δήμων από οποιαδήποτε αιτία (τέλη, πρόστιμα, φόροι, κλήσεις ΚΟΚ, εισφορές, μισθώματα κλπ.) να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και τις ήδη βεβαιωμένες και αυτές που θα βεβαιωθούν μέχρι και 16/07/2019, κατόπιν υποβολής αιτήσεώς τους, έως και 100 άτοκες δόσεις, με πλήρη απαλλαγή ή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους.  Συγκεκριμένα:

α)με εφάπαξ καταβολή απαλείφονται κατά 100% οι προσαυξήσεις/πρόστιμα.
β)από (2) έως (24) δόσεις, 80% ποσοστό απαλλαγής
γ)από (25) έως (48) δόσεις, 70% ποσοστό απαλλαγής.
δ)από (49) έως (72) δόσεις, 60% ποσοστό απαλλαγής.
ε)από (73) έως (100) δόσεις, απαλλαγή ποσοστού 50%

 

Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκή για όλους όσους :

α. έχουν βεβαιωμένες οφειλές από οποιαδήποτε αιτία

β. εμφανίζουν διαφορά μεταξύ των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων της οικίας τους ή της επιχείρησης τους με των δηλωμένων στη ΔΕΗ

γ. δεν έχουν δηλωμένο το μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητό τους για την επιβολή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.)

δ. δεν έχουν αποδώσει το τέλος παρεπιδημούντων ή το τέλος επι των ακαθαρίστων εσόδων ( κέντρα διασκέδασης ,εστιατόρια κ.λ.π)

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στο Ταμείο του Δήμου Χανίων το αργότερο έως 16/09/2019 ενώ στις περιπτώσεις μη βεβαιωμένων οφειλών (περιπτώσεις β,γ,δ ) η γνωστοποίηση των στοιχείων στον δήμο πρέπει να γίνει έως 10/7/2019 ώστε να είναι δυνατόν η βεβαίωση τους έως 16/7/2019 και στη συνέχεια η ένταξη τους στη ρύθμιση.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<