Δήμος Φαιστού: Παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής

Δήμος Φαιστού: Παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής

13 Νοεμβρίου 2019

Για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγω η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού από την περιοχή αναφορικά με το πέρασμα της κακοκαιρίας «Βικτωρία» που σαρώνει τις τελευταίες ώρες την Κρήτη.

Με σχετική ενημέρωση της κάνει ένα απολογισμό για την έως τώρα ενέργειες του Δήμου ως προς την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ενώ γνωστοποιεί ότι οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή.

Σε ανακοίνωση για το θέμα, η Πολιτική Προστασία αναφέρει:

Ο Δήμος Φαιστού από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πέρασμα του βαρομετρικού χαμηλού «Βικτώρια» από την περιοχή μας, ετοιμάστηκε για να αντιμετωπίσει τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το σχεδιασμό.

Το κέντρο λήψης αποφάσεων είχε στηθεί στο Δημαρχείο Φαιστού από νωρίς το πρωί με τη συμμετοχή του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνη Κωνσταντουλάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Φασομυτάκη, του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Φαιστού κ. Μανώλη Ορφανουδάκη, ενώ όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού ήταν είτε στους δρόμους προσφέροντας βοήθεια, είτε στο Δημαρχείο βοηθώντας στο συντονισμό…

Τα φαινόμενα ήταν πρωτόγνωρα για την περιοχή του Δήμου Φαιστού καθώς η βροχή ήταν έντονη στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου.

Έπεσαν μεγάλες ποσότητες βροχής σε μικρό διάστημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε πολλαπλά προβλήματα.

Συγκεκριμένα κληθήκαμε να ανοίξουμε ρυάκια που έκλεισαν από φερτά υλικά, να κάνουμε απεγκλωβισμούς οδηγών αυτοκινήτων, να καθαρίσουμε δρόμους από μπάζα σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου.

Εκτός από τα μηχανήματα του Δήμου Φαιστού και της ΔΕΥΑ Φαιστού είχαμε δίπλα μας τα μηχανήματα ιδιωτών που έδωσαν μαζί μας τη μάχη για να αμβλύνουμε και να λύσουμε προβλήματα.

Θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο προσωπικό του Δήμου Φαιστού, στο προσωπικό της ΔΕΥΑ Φαιστού, στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου και ιδιαίτερα στους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Τυμπακίου κ. Χάρη Κοκαράκη και Μοιρών κ. Γιώργο Κουκουλάκη, καθώς οι κωμοπόλεις τους αντιμετώπισαν και τα περισσότερα προβλήματα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσης ότι:

* Έκλεισαν το πρωί με κορδέλες όλες οι διαβάσεις του Γεροπόταμου και το μεσημέρι με αλυσίδες και STOP.

* Ειδοποιήθηκαν εγκαίρως τα σχολεία με την αποστολή mail αλλά και μέσω τηλεφώνου ότι σταματούν τα μαθήματα λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς και τα ΜΜΕ για να ενημερωθούν πιο εύκολα οι γονείς των μαθητών.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη θέλει να ευχαριστήσει δημόσια:

* Το προσωπικό του Δήμου Φαιστού.

* Τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Φαιστού και το προσωπικό της Επιχείρησης.

* Το Δ/τη και το Προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μοιρών.

* Το Δ/τη και το Προσωπικό του Α. Τ. Φαιστού

* Τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Αναδασμού κ. Γιώργο Βασιλάκη που διέθεσε μηχανήματα του Οργανισμού και βοήθησε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στα Καπαριανά

* Τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου και ιδιαίτερα στους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Τυμπακίου κ. Χάρη Κοκαράκη και Μοιρών κ. Γιώργο Κουκουλάκη.

* Τους ιδιώτες που παραχώρησαν τα μηχανήματά τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είναι:

– Ανδριγιαννάκης Γρηγόρης

– Κουρτάκης Ζαχαρίας και Κώστας

– Δασκαλάκης Άρης

* Τους κατοίκους των Καπαριανών και της Φανερωμένης, αλλά και όλων των Τοπικών Κοινοτήτων που βοήθησαν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων κρίνεται επιτυχής, καθώς μέσα σε 2,5 ώρες είχαμε αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μόλις ξεκίνησε.

Η κλιματική αλλαγή που επέρχεται με τις έντονες τοπικές βροχοπτώσεις δίνει την ανάγκη άμεσης αντιπλημμυρικής θωράκισης όλων των Δημοτικών Ενοτήτων μας (Μοιρών, Τυμπακίου και Ζαρού) και ιδιαίτερα της περιοχής Μοιρών – Καπαριανών, καθώς και Κόκκινου Πύργου και Φανερωμένης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<