Για ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με το σύστημα εξετάσεων οδήγησης, δεσμεύτηκε ο Γ. Πατούλης.

Για ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με το σύστημα εξετάσεων οδήγησης, δεσμεύτηκε ο Γ. Πατούλης.

2 Αυγούστου 2019

Για την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με τις εξετάσεις οδήγησης, αλλά και να μπουν οι βάσεις για ένα νέο, σύγχρονο, βιώσιμο και αξιόπιστο σύστημα, δεσμεύθηκε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι μετά την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα διοίκηση της Περιφέρειας, θα αυξηθούν οι Επιτροπές προκειμένου να αποσυμφορηθεί η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να δοθεί διέξοδος για τους περίπου 100.000 πολίτες – ανάμεσά τους και πολλοί επαγγελματίες- που θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα.

Δεσμεύθηκε ακόμη για μία σοβαρή διαβούλευση με τους φορείς εκπροσώπησης του κλάδου, εξαίροντας τον ρόλο των εκπαιδευτών οδήγησης, ως λειτουργών-δασκάλων. Με αυτό τον τρόπο, όπως ανέφερε, θα μπορέσει η Περιφέρεια αλλά και τα Σωματεία να συμβάλουν σε έναν γόνιμο διάλογο με την Πολιτεία για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου τόσο για την εκμάθηση και τις εξετάσεις οδήγησης όσο και για την προώθηση και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

«Η Περιφέρεια Αττικής θα αλλάξει άρδην. Θα είναι μία Περιφέρεια του πολίτη […] Το 2019 βάζουμε τις βάσεις και τα επόμενα θα είναι τα χρόνια της ανάπτυξης, της δημιουργίας», τόνισε ο κ. Πατούλης.
Καλωσορίζοντας τον κ. Πατούλη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο προσβλέπει στη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και ζήτησε να βρεθεί το ταχύτερο δυνατό λύση στο μείζον, για τους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και την κοινωνία, ζήτημα των εξετάσεων οδήγησης. Παράλληλα, κατά την ομιλία του στη Γ.Σ., ο κ. Χατζηθεοδοσίου παρουσίασε τις δράσεις του Επιμελητηρίου και εστιάζοντας στους εκπαιδευτές αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στην υλοποίηση μελέτης για το σήμερα και το αύριο του κλάδου, σεμιναρίων ψηφιακής εκπαίδευσης κ.ά.

Από την πλευρά του, ο Α’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος, ανέδειξε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει από τον περασμένο Οκτώβριο ο κλάδος, ζητώντας τη συμβολή της Περιφέρειας – στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της- για την ομαλοποίηση της κατάστασης, καθώς και για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<