Λαμπρινός: «Μένω έκπληκτος από την απαξίωση των έργων!»

Λαμπρινός: «Μένω έκπληκτος από την απαξίωση των έργων!»

24 Μαΐου 2019

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στον Δήμο Ηρακλείου, ο εκ νέου υποψήφιος και νυν Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μίλησε στον Politica 89,8 για τις επερχόμενες εκλογές.

“Ήταν μια καλή προεκλογική περίοδος, ελέγχθηκαν οι υπερβολές και δεν ελέγχθηκαν άλλα πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν σχετικά με την παράταξη μας. Κρατήθηκαν χαμηλά οι τόνοι” είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου και στην συνέχεια δεν έκρυψε την πικρία του για τις επιθέσεις που δέχτηκε η νυν δημοτική αρχή για τα τελευταία πέντε χρόνια:

“Μένω κατάπληκτος από την απαξίωση των έργων, μπορεί να πει κάποιος ότι δεν είναι αρκετά αλλά όχι να λέει ότι δεν έγινε και τίποτα. Αυτό ήταν που με εξέπληξε. Δεν είμαστε ίδιοι με τους άλλους για να κάνω κάθε μέρα δηλώσεις, έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις. Δεν μου ταιριάζει να κάνω δηλώσεις κάθε μέρα, μπορείς να ασκείς κριτική αλλά δεν γίνεται να βασίζεις την κριτική σου σε πράγματα που δεν ισχύουν. Ένιωσα πολλές φορές, κατά την διάρκεια της 5ετιας, να δέχομαι πολιτικά χτυπήματα που δεν είχαν βάση, με επηρέασαν και με στενοχώρησαν αρκετά”.

Για το έργο της δημοτικής αρχής την πενταετία 2014 – 2019 ο κύριος Λαμπρινός τόνισε: “Είναι δυνατόν να αγνοεί κανείς την δημιουργία του δικτύου ύδρευσης – έργο που έγινε μετά από 30 χρόνια. Την Λεωφόρο Δικαιοσύνης που είναι ένα έργο το οποίο δεν αναγνωρίζει κανείς επειδή υπάρχουν διαφορές με τον εργολάβο. Το Πολιτιστικό Κέντρο είχε πάρει 19 παρατάσεις και ολοκληρώθηκε. Δεν μπορείς να τα αγνοήσεις. Τέτοια έργα θέλουν χρόνο. Δεν γίνεται και δεν μπορούν να αγνοούνται όλα αυτά τα έργα. Επίσης προχωρήσαμε στην ολοκλήρωση της παραχώρησης της έκτασης στον Καρτερό, την ψηφιοποίηση της Δημοτικής Πινακοθήκης που μπορούν πλέον οι δημότες να την δουν και μέσω της ιστοσελίδας”.

Όσον αφορά το γεγονός ότι στις Δημοτικές Εκλογές Ηρακλείου έχουν δηλώσει υποψηφιότητα αρκετές παρατάξεις, ο Βασίλης Λαμπρινός τόνισε πως “όσες περισσότερες παρατάξεις υπάρχουν, τόσο το καλύτερο για τον Δημότη γιατί έχει μεγαλύτερο δικαίωμα επιλογές. Πλέον με την παρουσία του Κλεισθένη οι συνεργασίες θα είναι σχεδόν υποχρεωτικές”. Για την επόμενη μέρα των εκλογών υπογράμμισε πως “η Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα και από εκεί και πέρα κάθε μέρα θα είναι διαφορετική. Δεν σταματάμε να μαθαίνουμε, είμαστε άπειροι ακόμα και δεν είναι αρκετή μια θητεία για να φανεί το έργο της Δημοτικής Αρχής. Ακόμα κινούμαστε όλοι σε αχαρτογράφητα νερά. Ασφαλώς και έγιναν λάθη, λάθη κάνει όποιος δεν πράττει όπως έχω ξαναπεί. Βεβαίως και εγώ έχω κάνει λανθασμένες επιλογές, με βαρύνει η ευθύνη και για την επιλογή των συνεργατών μου. Ο πρώτος λόγος που ζητώ την ψήφο του κόσμου είναι ότι η μια θητεία δεν φτάνει και ο δεύτερος λόγος είναι ότι κοιτάζουμε στα μάτια τους Δημότες”.

Σε ερώτηση που έγινε στον Δήμαρχο Ηρακλείου για το γεγονός ότι έδωσε αρκετές ελευθερίες στους αντιδημάρχους του Δήμου, ο Βασίλης Λαμπρινός απάντησε λέγοντας ότι “αυτό έγινε συνειδητά. Έδωσα πολλές εξουσίες στους Αντιδημάρχους και δεν το μετάνιωσα. Και εκείνοι πολλές φορές έκαναν λάθη αλλά αυτό συνέβη από τον υπερβάλλοντα ζήλο που είχαν και διορθώθηκαν στην πορεία. Είναι φιλόδοξοι άνθρωποι και αυτό είναι λογικό και ανθρώπινο. Έκανα διορθωτικές κινήσεις όπου έκρινα ότι έγιναν λάθη. Ανταποκρίθηκαν όλοι στα καθήκοντα τους, είναι νέοι άνθρωποι”.

Σχετικά με την πρώτη φορά που συμμετέχουν στις εκλογές και οι έφηβοι ηλικίας 17 χρονών, ο Βασίλης Λαμπρινός είπε “είναι ζήτημα επιλογής. Φέτος θα ψηφίσουν τα παιδιά που είναι 17 χρονών και πλέον είναι ενημερωμένα και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εγώ δεν είμαι χρήστης τους αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει πληθώρα πληροφοριών και πρέπει να μάθουν και να ψηφίσουν με συνείδηση την ερχόμενη Κυριακή. Θέλω να καλέσω τους Δημότες να προσέλθουν για να ψηφίσουν ότι επιθυμούν και να τους πω ότι τα καλύτερα έρχονται”.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<