Μπουνάκης: «Ο Κουράκης δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο»

Μπουνάκης: «Ο Κουράκης δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο»

20 Μαΐου 2019


Μπουνάκης: «Ο Κουράκης δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο»

Στο στούντιο του Politica 89,8 μιλώντας στην Αντιγόνη Ανδρεάκη βρέθηκε ο Νίκος Μπουνάκης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Λαμπρινού.

Μιλώντας για την υποψηφιότητα του με την παράταξη της “Δύναμης Πολιτών”, ο Νίκος Μπουνάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο Βασίλης Λαμπρινός θα είναι εκ νέου Δήμαρχος Ηρακλείου υπογραμμίζοντας ότι: “Το Ηράκλειο δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στον κύριο Κουράκη αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αφενός η πολιτική δεν είναι επάγγελμα και αφετέρου ο άνθρωπος που διοίκησε τον Δήμο για 12 χρόνια δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο σύμφωνα και με την δική μου άποψη. Είμαι αισιόδοξος για τις εκλογές στον Δήμο και ότι θα κόψουμε πρώτοι το νήμα. Παλεύουμε για το καλύτερο, υπάρχουν θετικά μηνύματα για την τετραετία που πέρασε, το έργο της νυν δημοτικής αρχής έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες για την χώρα. Είμαστε στην τελική ευθεία, πολλοί συμπολίτες μας είναι αναποφάσιστοι. Ο νέος εκλογικός νόμος δημιούργησε πολλούς υποψήφιους αλλά αυτό δεν είναι και απόλυτα σωστό καθώς εμπλέκονται φιλίες, κουμπαριές και άλλα πολλά”.

Όσον αφορά το νέο εκλογικό νόμο και τις αυξημένες αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβούλων πρόσθεσε ότι “πρέπει να υπάρξουν συμμαχίες για την ομαλή λειτουργία του Δήμου, αυτό προβλέπει άλλωστε και ο νέος εκλογικός Νόμος. Όπως είναι σήμερα το εκλογικό σύστημα, ο ρόλος του δημοτικού συμβούλου είναι ενισχυμένος. Είναι ευθύνη να εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος και το πρόβλημα ξεκινάει από την επόμενη μέρα των εκλογών και πως θα κινηθείς μετέπειτα αλλά και πως θα υλοποιήσεις όσα είπες προεκλογικά. Δεν έχω ακούσει από τους άλλους υποψηφίους να μιλούν για μια άλλη προοπτική στον Δήμο Ηρακλείου, αυτό που λέμε είναι “έξω από το κουτί των προβλημάτων”.

Για τους στόχους που μπαίνουν στον Δήμο Ηρακλείου: “Η πόλη έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια ωστόσο το ζήτημα είναι πόσο άλλαξε τελικά; Εκμεταλλευτήκαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες σχετικά με τον τουρισμό έγιναν κάποιες παρεμβάσεις αλλά δεν άλλαξαν οι προϋποθέσεις για να αλλάξει κατηγορία η πόλη. Να φροντίσουμε να εκμεταλλευτούμε τις περιοχές της Αλικαρνασσού, του αεροδρομίου, να γίνει ένα κέντρο επιχειρήσεων και να δημιουργηθεί μια “Silicon Valley” στο Ηράκλειο. Η είσοδος του Ηρακλείου στην λίστα των πόλεων που θα παράγει νέα τεχνολογία θα φέρει εισοδήματα και νέες επιχειρήσεις. Θα μειωθεί η ανεργία για να κινηθεί το χρήμα στην πόλη. Είμαστε η μοναδική χώρα που θεωρεί πρόβλημα τα απορρίμματα ενώ άλλες χώρες εισάγουν απορρίμματα και παράγουν έργα μέσω αυτών ωστόσο στο Ηράκλειο δεν μπορεί να βρεθεί λύση και δεν γνωρίζω το γιατί”.

Για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής τόνισε με νόημα ότι “το τι θα γίνει την επόμενη μέρα στον Δήμο Ηρακλείου είναι κάτι που το καθορίζουν οι άνθρωποι”. Σχετικά με τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής υπογράμμισε πως “το δίκτυο της πόλης θα έπρεπε να έχει αλλάξει εδώ και 30 χρόνια και αλλάζει τώρα με 50 εκ. ευρώ προϋπολογισμό. Ο κόσμος δεν το ξέρει αυτό ωστόσο ο Δήμαρχος δεν πρόβαλε τόσο τα έργα που έκανε. Ολοκληρώθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο μετά από οκτώ χρόνια, τα έργα στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης όμως ξεχνάμε πως στον Δήμο δεν υπήρχαν αποθέματα και χρειαζόταν να γίνει συμμάζεμα στον Δήμο Ηρακλείου”.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<