Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης για συνεργασία πρωτογενούς τομέα και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης για συνεργασία πρωτογενούς τομέα και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

10 Απριλίου 2019 0 σχόλια

Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης οι οποίες στοχεύουν στη συνεργασία ανάμεσα σε αγροτικούς παραγωγούς και ξενοδόχους, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, δεδομένης της ανάγκης, οι δύο πυλώνες της τοπικής οικονομίας – ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας – να συνεργαστούν μέσα από ένα κοινό σχεδιασμό.

Η Κρήτη θα βγει κερδισμένη πολλαπλώς, είναι το μήνυμα, εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια και τον αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου, με θέμα: «Αγροτικά προϊόντα και διασύνδεση με τον Τουρισμό», στην οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο θα διατηρήσουν την τεχνογνωσία και τη δυναμική τους, αλλά και για το πώς θα μπορέσει να αναπτυχθεί μια ουσιαστική, συνεχής και εποικοδομητική συνεργασία με τους ξενοδόχους του νομού Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση έγινε μεταξύ άλλων, ενημέρωση των παραγωγών σχετικά με τις εξελίξεις της αγοράς, τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για την προώθηση των προϊόντων τους σε τουριστικές επιχειρήσεις και τις γενικότερες εξελίξεις στην αγορά.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού, Μιχάλη Βαμιεδάκη: «Κλειδί, για να γίνει πράξη αυτή η προσπάθεια, είναι να επιτευχθεί ο στόχος των έμμεσων εξαγωγών: Να μπορούν οι αγρότες να τροφοδοτούν άμεσα τους ξενοδόχους, και τα προϊόντα τους να καταναλώνονται από τα εκατομμύρια των επισκεπτών στην Κρήτη, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν πέρα από το νησί». Για να γίνει όμως αυτό, σύμφωνα με τον κ. Βαμιεδάκη, «απαιτείται η οργάνωση των παραγωγών, ώστε να μπορεί να υπάρχει σταθερή ροή τροφοδοσίας των τουριστικών επιχειρήσεων και σταθερή τιμή. Αν υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις, τότε μπορούμε άμεσα να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες συμφωνίες. Η Περιφέρεια Κρήτης που είναι αρωγός σε κάθε σημαντική πρωτοβουλία, στηρίζει κάθε προσπάθεια η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους αγρότες και την τοπική οικονομία γενικότερα», επισήμανε.

Ο σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Ηρακλείου, Νίκος Φουντουλάκης, σημείωσε πως «οι δύο πλευρές, οι ξενοδόχοι και οι αγρότες, μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν. Οι ξενοδόχοι επιζητούν τη στενή συνεργασία με τους παραγωγούς και είναι έτοιμοι ακόμη και να χρηματοδοτήσουν ομάδες παραγωγών, ενισχύοντας την προσπάθειά τους για ορθή και συστηματική καλλιέργεια προϊόντων».

«Στο Τυμπάκι υπάρχει μια μεγάλη δυναμική στον αγροτικό τομέα. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και προοπτικές και είναι δεδομένο ότι η Μεσαρά και δη το Τυμπάκι, αποτελούν την περιοχή εκείνη που έχει αποδείξει πως οι αγρότες είναι πρωτοπόροι», ανέφερε ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλης Ορφανουδάκης, τονίζοντας επίσης ότι οι αγρότες είναι ένα παραγωγικό εργατικό δυναμικό που συμμορφώνεται και ακολουθεί τα δεδομένα που διαμορφώνονται και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τις διεθνείς συνθήκες και τη νομοθεσία, καταφέρνοντας έτσι, να παράγει τεράστιες ποσότητες ποιοτικών προϊόντων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<