Συνάντηση Ινιωτάκη με τον πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του ΕΚΗ

Συνάντηση Ινιωτάκη με τον πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του ΕΚΗ

22 Μαρτίου 2019

Συνάντηση Πέτρου Ινιωτάκη και μελών των παρατάξεων «Συν+Πράξη Δημοτών Ηρακλείου» και «Άμεση Δημοκρατία» με τονπρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του ΕΚΗ.

Είναι αυτονόητο ότι ο δήμος Ηρακλείου έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) προς τους εργαζόμενους του σε εργοτάξια και στις υπηρεσίες του Δήμου που απαιτείται . Όπως διαπιστώνουμε, και αυτό βεβαιώνεται από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η νομικά επιβεβλημένη αυτή συνθήκη δεν ικανοποιείται όπως θα έπρεπε σήμερα . Η πλήρης ευθύνη βαραίνει τη Δημοτική Αρχή. Εμείς, όμως, προχωράμε ένα βήμα παραπάνω και λέμε ότι ο Δήμος σε συνέργεια με το Εργατικό Κέντρο θα πρέπει να εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους ώστε, οι ίδιοι, να προχωρούν σε ανάληψη εργασίας μόνο εφόσον εξασφαλίζονται τα μέτρα ασφάλειας τους, πχ με τη χρήση προστατευτικών γαντιών, γιλέκων και μποτών. Γι αυτό, παραπάνω από διαφωτιστική στα θέματα που αφορούν στις συνθήκες εργασίας και τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στον δήμο Ηρακλείου, ήταν η συνάντηση του υποψήφιου
δημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Η. Στέλιο Βοργιά. Ο κ. Ινιωτάκης τόνισε ότι “Τα ΜΑΠ είναι ένα πεδίο συνεννόησης, συνεργασίας και συνεκπαίδευσης ανάμεσα στο δήμο Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο”.

Οι δυο τους συμφώνησαν ότι η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό οι εμβολιασμοί των εργαζόμενων στην καθαριότητα με τον υγειονομικά επιβεβλημένο τρόπο και θα πρέπει να τηρούνται χωρίς αστερίσκους, τα ΜΑΠ και οι εμβολιασμοί είναι αδιαπραγμάτευτες συνθήκες.

Κοινή θέση των κ.κ Ινιωτάκη και Βοργιά είναι ότι μια δημοτική αρχή οφείλει να μην κρύβεται πίσω από τυπολατρείες αλλά να αναλαμβάνει γενναίες πολιτικές αποφάσεις προς όφελος των εργαζομένων του Δήμου και του κοινωνικού συνόλου .

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<