Συνεργασία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Συνεργασία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

1 Αυγούστου 2019

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και εξαιρετικά αποτελέσματα είχε η συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια του το σχολικού έτους 2018-2019.

Η συνεργασία αυτή επιτεύχθηκε μέσα από τις δράσεις του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, που μεταξύ άλλων, στόχο έχει την ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε
θέματα πρόληψης της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.

Στο πλαίσιο αυτό το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, υλοποίησε ενημερωτικές – βιωματικές συναντήσεις με μαθητές και μαθήτριες Ε’ & Στ’ Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Στόχος των συναντήσεων ήταν η εκπαίδευση των μικρών μαθητών σε αξίες, όπως η ισότητα, ο σεβασμός, η εκτίμηση στη διαφορετικότητα, η αξιοπρέπεια και η ευθύνη για τον εαυτό αλλά και η ευαισθητοποίησή τους σε ειδικά θέματα όπως η ισότητα των φύλων, τα έμφυλα στερεότυπα και η έμφυλη βία. Οι θεματικές ενότητες αποτελούν μέρος του εγκεκριμένου από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) εκπαιδευτικού εγχειριδίου «Μικρή Πυξίδα – Compasito».

Στις ενημερωτικές – βιωματικές συναντήσεις συμμετείχαν, κατόπιν αιτήματός τους, το 15ο, 16ο και 30ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου καθώς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε συνολικά σε εννέα (9) τμήματα

Ε’& Στ’ τάξης (πέντε συναντήσεις ανά τμήμα), σε σύνολο 177 μαθητών/μαθητριών και εννέα (9) εκπαιδευτικών.

Η παρέμβαση δύναται να συνεχιστεί και κατά το νέο σχολικό έτος, σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, μετά την έγκριση της νέας πρότασης του Ξενώνα από το Ι.Ε.Π. (Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων).

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου λειτουργεί στο πλαίσιο της Πράξης «Λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των Γυναικών και για την Καταπολέμηση της Βίας – Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας στο Δήμο Ηρακλείου» και Κωδ. ΟΠΣ «5000767» του Ε.Π «ΚΡΗΤΗ 2014-2016».
Υπάγεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<