Θεοδωρικάκος: Από το 2020 δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά

Θεοδωρικάκος: Από το 2020 δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά

4 Νοεμβρίου 2019

Από τις αρχές του 2020 θα είναι σε θέση οι δήμοι να καθορίζουν τα δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα κάθε σπιτιού που δηλώνονται στο Ε9, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη διασταύρωση των τετραγωνικών που δηλώνονται στο Ε9 με αυτών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών με την ΑΑΔΕ.

«Με το πρόγραμμα αυτό θα υπάρχει συμβατότητα, διαλειτουργικότητα, δηλαδή, θα επικοινωνεί το ένα πρόγραμμα με το άλλο και έτσι θα γνωρίζουμε ποια είναι η απόκλιση μεταξύ τετραγωνικών που δηλώνει ένας δημότης στον δήμο του- και άρα του έρχεται ο λογαριασμός μέσω της ΔΕΗ- και πόσα είναι τα τετραγωνικά στο Ε9», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Η απόκλιση αυτή φυσικά δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί προφανέστατα αυτό που κατά 99% είναι το σωστό για όλους είναι το Ε9, γιατί εκεί πέρα όλοι δηλώνουν τα κανονικά τετραγωνικά και επομένως θα διορθωθεί. Και από την επόμενη χρονιά οι δημότες θα εξασφαλίσουμε –αυτό είναι κάτι που θα ασχοληθώ προσωπικά με τη νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ, την οργάνωση του συνόλου των δημάρχων και των δήμων της χώρας- ότι οι δημότες θα πληρώνουν όλοι τα τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά που είναι δηλωμένα στο Ε9», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι για τυχόν αποκλίσεις των δηλωμένων τετραγωνικών στη ΔΕΗ και των πραγματικών, δεν θα πληρωθούν αναδρομικά τέλη ή πρόστιμα.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<