Το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει λύση στα… δημοτικά συμβουλια

Το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει λύση στα… δημοτικά συμβουλια

4 Αυγούστου 2021

Εκδόθηκε χθες από το Υπουργείο Εσωτερικών μια απόφαση η οποια καθορίζει τις λειτουργίες υπαλλήλων και συλλογικών Οργάνων εν μέσω πανδημίας, με στόχο να συνεχίζεται κάθε διαδικασία, υπό την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.

Οπως έχει γράψει το newshub.gr το θέμα αυτό τέθηκε στις αρχές του περασμένου Ιούλη απο την Αντιπολίτευση με το Δήμο να προχωρά στη σύνταξη ψηφίσματος. Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με κατά πλειοψηφία απόφασή του, ζητησε από την κυβέρνηση την άρση των περιοριστικών μέτρων για τις δια ζώσης συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων.

Συγκεκριμένα ζητησε με ψήφισμα στα τέλη Ιούλη να επιτραπούν, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται για την προστασία από τον κορωνοϊό,  οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων με την φυσική παρουσία των μελών τους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία στα πλαίσια της 54ης Εγκυκλίου (Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού), εχουμε την επισήμανση ότι:

«Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα 3 του άρθρου 10 τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού»

Δείτε όλη την απόφαση ΕΔΩ

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<