Πρόσκληση διαλόγου προς τους αγρότες των μπλόκων από τον Αραχωβίτη

Πρόσκληση διαλόγου προς τους αγρότες των μπλόκων από τον Αραχωβίτη

31 Ιανουαρίου 2019

Πρόσκληση διαλόγου προς τους αγρότες των μπλόκων απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Καλώ τους αγρότες των μπλόκων να συναντηθούμε, να συζητήσουμε όπως έγινε και τον Δεκέμβρη, να πάρουν γραπτώς τις απαντήσεις, αυτές τις οποίες μπορούμε να δώσουμε και να ξέρει κι ο κόσμος ποια είναι τα αιτήματα και ποιες είναι οι απαντήσεις», τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως «το θολό τοπίο που υπάρχει αυτή την ώρα, δηλαδή υπάρχουν κάποια αιτήματα χωρίς να δίνεται στο υπουργείο η δυνατότητα να συζητηθούν και να δοθούν οι απαντήσεις, συντηρεί μια κατάσταση η οποία δεν είναι υγιής».

«Νομίζω ότι η καλή θέληση, η καλή πίστη για διάλογο πρέπει να υπάρχει. Η πόρτα του υπουργείου ήταν πάντα ανοιχτή. Έχω μιλήσει όχι μόνο με τους εκπροσώπους των μπλόκων που μιλήσαμε τον Δεκέμβρη και η πρόταση να ξαναμιλήσουμε είναι ανοιχτή από τότε, ωστόσο ανταπόκριση δεν έχω πάρει ακόμα για δεύτερη συνάντηση. Να δούμε εκ νέου τα αιτήματα, να δούμε ποια απ’ αυτά που τέθηκαν τον Δεκέμβρη επιλύθηκαν, ποια είναι σε τροχιά επίλυσης και τι μπορεί να γίνει στις συγκεκριμένες συνθήκες, στις οποίες βρίσκεται η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αραχωβίτης.

Σημείωσε, δε, ότι «ο διάλογος με τους αγρότες όλους συνεχίζεται, δεν σταμάτησε ποτέ» και πως κάθε μέρα στο υπουργείο τόσο ο ίδιος όσο και οι υφυπουργοί είναι συνεχώς σε επαφή με τον κόσμο, «επιλύονται ζητήματα ή μπαίνουν σε τροχιά επίλυσης πάρα πολλά πράγματα» και γι’ αυτό, όπως είπε, δεν μπορεί να κατανοήσει αυτή τη στιγμή «τη μη απάντηση από την πλευρά των μπλόκων», γιατί δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του.

Υπενθύμισε ότι έχουν γίνει βήματα από τον Δεκέμβριο σε μια σειρά από ζητήματα και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ζήτημα των ανοιχτών τιμών, κυρίως στο βαμβάκι, υπογραμμίζοντας ότι αυτό τελείωσε σαν φαινόμενο. «Είναι απαράδεκτο και θα τελειώσει οριστικά. Είτε με συμβόλαιο θα γίνεται η καλλιέργεια, είτε στην παράδοση θα γίνεται με τιμολόγηση επιτόπου. Και η εξόφληση για τις 60 ημέρες είναι νόμος που αυτή η κυβέρνηση ψήφισε, τον κάναμε πιο ευέλικτο και προστατευτικό για τους αγρότες και προχωράμε. Επίσης πολλά βήματα έχουν γίνει για την προστασία της φέτας και του ελληνικού γιαουρτιού», εξήγησε ο υπουργός.

Είπε ακόμα πως «με τη βοήθεια όλων μας, την καλή πίστη και πολλή δουλειά σιγά – σιγά τα πράγματα βελτιώνονται», επισημαίνοντας πως «γεωργία και κτηνοτροφία πέρασαν δύσκολες εποχές, όχι μόνο στα μνημόνια αλλά και πριν απ’ αυτά και αυτές τις παθογένειες, που είναι συσσωρευμένες χρόνια, προσπαθούμε να επιλύσουμε».

Ο κ. Αραχωβίτης επανέλαβε την αντίθεσή του στις διώξεις αγροτών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλουμε αγροτοδικεία για τη συνδικαλιστική τους δράση». «Ο τρόπος λειτουργίας της δικαιοσύνης μας προβληματίζει μεν, ωστόσο δεν μπορούμε και δεν είναι θεσμικά σωστό να επέμβουμε στις αποφάσεις και τις κινήσεις της», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν είναι κατ’ εντολή της κυβέρνησης (οι διώξεις). Και πώς είναι δυνατό, άλλωστε, τη λειτουργία ενός θεσμού να την κατευθύνει η κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν άλλοι είχαν μάθει να λειτουργούν αλλιώς τα προηγούμενα χρόνια, να κατευθύνουν τη Δικαιοσύνη, πάντως αυτό σήμερα δεν συμβαίνει πουθενά».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<