Στα 3,5 ευρώ ελαιόλαδο ως 0,3 στην ΕΑΣ Ηρακλείου

Στα 3,5 ευρώ ελαιόλαδο ως 0,3 στην ΕΑΣ Ηρακλείου

28 Νοεμβρίου 2016

Τιμή 3,5 ευρώ το κιλό ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου για το ελαιόλαδο με οξύτητα μέχρι τρεις γραμμές.

Στα 3,5 ευρώ το κιλό συν το ΦΠΑ (13%) θα αγοράζει φέτος το ελαιόλαδο με οξύτητα μέχρι τρεις γραμμές η ΕΑΣ Ηρακλείου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ανδρέας Στρατάκης, το μεσημέρι της Κυριακής 27 Νοεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης στη ΒΙΠΕ, παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων, επιχειρηματιών και αγροτών ανακοινώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Κυριακής σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε και η επαναλειτουργία της μονάδας τυποποίησης ελαιολάδου από την Ένωση.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης η τιμή για φέτος σύμφωνα με την οποία θα αγοράζει η Ένωση, θα είναι στα 3,5 ευρώ το κιλό συν το ΦΠΑ (13%) κι αυτό γιατί όπως αναφέρθηκε, φέτος η παραγωγή ήταν αρκετά μειωμένη λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, του δάκου και των νοτιάδων.

Να σημειωθεί ότι η τιμή των 3,5 ευρώ το κιλό, αφορά ελαιόλαδο με οξύτητα μέχρι τρεις γραμμές. Η τιμή πέφτει κατά τρία λεπτά για κάθε γραμμή οξύτητας παραπάνω. Για παράδειγμα, στις τέσσερις γραμμές οξύτητας η τιμή θα είναι 3,47 ευρώ και για 5 γραμμές στα 3,44 ευρώ το κιλό.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της τιμής, έγινε και μία μικρή ξενάγηση στους χώρους εγκατάστασης της ΕΑΣΗ με τον χημικό της Ένωσης να περιγράφει και να εξηγεί σε όσους έδωσαν το παρών, πως παράγεται και τυποποείται το ελαιόλαδο.

Πηγή: agronews.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<