Κρήτη: Από σήμερα στους δρόμους οι αγρότες

Κρήτη: Από σήμερα στους δρόμους οι αγρότες

24 Ιανουαρίου 2018

Από σήμερα ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κρήτης, με την πρώτη οργανωμένη κινητοποίηση να είναι το μπλόκο στον κόμβο των Πραιτωρίων, σύμφωνα με την απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων.

Από την άλλη, την ερχόμενη Παρασκευή ετοιμάζονται για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι αγρότες  στη Δυτική Κρήτη, με τους αγρότες των Χανίων να ετοιμάζουν συγκέντρωση στη Πλατεία Αγοράς ενώ οι αγρότες του Ρεθύμνου στις μάντρες.

Με τον καιρό αναμένεται να αποκλειστούν κι άλλα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης, ενώ στο τέλος του μήνα θα αποφασιστούν οι αποφάσεις για την κλιμάκωση ή μη των κινητοποιήσεων. Αν οι αγρότες των μπλόκων προχωρήσουν σε συλλαλητήριο θα αποφασιστεί σε πανελλαδική σύσκεψη

Συνοψίζοντας τα αιτήματα της κινητοποίησης σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων:

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών.

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.

-Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

-Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

-Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<