Μοιράζονται χρήμα οι αγρότες – Ποια πληρωμή γίνεται στις 11 Δεκέμβρη

Μοιράζονται χρήμα οι αγρότες – Ποια πληρωμή γίνεται στις 11 Δεκέμβρη

9 Δεκεμβρίου 2019

Οι αγρότες και στην Κρήτη, στις 11 Δεκεμβρίου θα δουν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται από τον ΕΛΓΑ.
Συγκεκριμένα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), το 10% του υπολοίπου των αποζημιώσεων που αφορούν το έτος 2018 αλλά και τους δύο πρώτους μήνες του 2019.

Πρόκειται για ζημιές που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες στις καλλιέργειες των αγροτών με αποτέλεσμα χιλιάδες εξ αυτών να βρίσκονται εδώ και καιρό σε αναμονή.

«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α., την Τετάρτη 11η Δεκεμβρίου 2019 θα καταβληθεί το υπολειπόμενο 10% των αποζημιώσεων ζημιών που συνέβησαν εντός του 2018 και του πρώτου διμήνου του 2019 στη φυτική παραγωγή όλης της χώρας από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια.

Την πληρωμή αυτή αναμένουν πώς και πώς οι αγρότες της χώρας

Με την πληρωμή αυτή, ύψους 15 εκατομμύριων € περίπου ολοκληρώνεται η εκκαθάριση των ζημιών έτους 2018, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπου εκκρεμεί η διατύπωση πορισμάτων επανεκτίμησης», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ.

Είναι μια πληρωμή που συμπεριλαμβάνεται σε όλες όσες γίνονται αυτό το διάστημα και ως το τέλος του έτους.


Συνολικά οι αγρότες θα δουν στα ταμεία τους να εισέρχονται περίπου 1.2 δις ευρώ. Χρήματα που θα εκταμιευθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους αρμόδιους Οργανισμούς, μέσα στα οποία είναι και το υπόλοιπο ποσό της ενιαίας ενίσχυσης μαζί με το λεγόμενο «πρασίνισμα», το 30% που απομένει.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<