Όλα τα εσπεριδοειδή κατάγονται από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων

Όλα τα εσπεριδοειδή κατάγονται από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων

10 Φεβρουαρίου 2018 0 σχόλια

Μια νέα έρευνα με θέμα τα εσπεριδοειδή πραγματοποίησαν Ισπανοί και Αμερικάνοι ερευνητές.

Η έρευνα μετά από ανάλυση που έγινε σε δεκάδες διαφορετικά εσπεριδοειδή από διάφορα μέρη του κόσμου,  αποκαλύπτει πώς οι ρίζες όλων των εσπεριδοειδών της γης  βρίσκονται στους νοτιοανατολικούς πρόποδες των Ιμαλαΐων.

Οι ερευνητές έκαναν την σχετική δημοσίευση στο Nature με βάση  το BBC. Σύμφωνα με τους ερευνητές, έκαναν ανάλυση των γονιδιωμάτων σε πάνω από 50 διαφορετικά εσπεριδοειδή και κατέληξαν στο συμπέρασμα  ότι η κοιτίδα τους είναι μια περιοχή που περιλαμβάνει το ανατολικό Άσαμ της Ινδίας , τη Βόρεια Μιανμάρ και το δυτικό Γιουνάν της Κίνας.

Όπως εκτιμούν , τα πρώτα εσπεριδοειδή εξαφανίστηκαν πριν από οκτώ εκατομμύρια χρόνια και αργότερα εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο. Σήμερα ο άνθρωπος τα βρίσκει σε δέντρα όπως τα λεμόνια, τα πορτοκάλια κ.α εσπεριδοειδή.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται τα εσπεριδοειδή εξαπλώθηκαν από τα Ιμαλάια  στην νοτιοανατολική Ασία και από εκεί έφτασαν στην υπόλοιπη Γη, προσθέτοντας πως τα σημερινά εσπεριδοειδή είναι η εξέλιξη μιας μεγάλης πορείας στον χρόνο, μιας καλλιέργειας χιλιάδων ετών και διασταυρώσεων από ανθρώπους.

Like Us On Facebook

Like Us On Facebook

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας