Σενετάκης: «Η κρητική περηφάνια δεν είναι να προκαλεί αναίτιο πόνο ή και θάνατο»

Σενετάκης: «Η κρητική περηφάνια δεν είναι να προκαλεί αναίτιο πόνο ή και θάνατο»

19 Αυγούστου 2019

Με αφορμή τον χαμό της άτυχης Κάλλιας, 32 χρόνων, στην Αγία Πελαγία σε τροχαίο δυστύχημα, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η άτυχη Κάλλια είναι από την αρχή του χρόνου το 47ο θύμα ενός ακήρυκτου πολέμου στους δρόμους της Κρήτης.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το πρόβλημα είναι πολύπλοκο με πολλές παραμέτρους.

Στο συγκεκριμένο δυστύχημα αιτία ήταν οι κακές υποδομές. Για άλλη μια φορά καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να ολοκληρωθεί το έργο του ΒΟΑΚ. Η Κρήτη δεν μπορεί να περιμένει. Είναι η τελευταία περιφέρεια της χώρας χωρίς κεντρικό οδικό άξονα υψηλής ασφάλειας και είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού και δική μας το έργο να γίνει. Και θα γίνει.

Όμως, η έλλειψη υποδομών δεν είναι η μόνη αιτία. Απαιτείται αλλαγή κουλτούρας και οδικής συμπεριφοράς. Η εκπαίδευση κι εδώ παίζει καθοριστικό ρόλο και ως Πολιτεία οφείλουμε να πράξουμε ό,τι πράττει και ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος.

Πέραν τούτου, το πρόβλημα έχει και κοινωνικές διαστάσεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι το αυτοκίνητο είναι μέσο μεταφοράς και όχι κοινωνικής επίδειξης και καταξίωσης.

Όπως και να γίνει κατανοητό πως αντριά δεν είναι η παραβίαση του ΚΟΚ, αλλά η τήρηση του. Η κρητική περηφάνια δεν είναι να προκαλεί αναίτιο πόνο ή και θάνατο, αλλά να τον αποτρέπει.»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<