Μπαράζ πληρωμών μέχρι το τέλος του έτους – Μπαίνουν αναδρομικά, μέρισμα και συντάξεις

Μπαράζ πληρωμών μέχρι το τέλος του έτους – Μπαίνουν αναδρομικά, μέρισμα και συντάξεις

19 Δεκεμβρίου 2018

Μπαράζ πληρωμών συντάξεων, αναδρομικών και μερισμάτων ξεκίνησε ήδη εν όψει εορτών. Το ημερολόγιο είναι μακρύ και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να πραγματοποιηθούν έγκαιρα όλες οι κρίσιμες πληρωμές του κράτους. Η δεύτερη πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται στις 28 Δεκεμβρίου. Ο πρώτος μεγάλος κύκλος των αιτήσεων ολοκληρώθηκε 14 Δεκεμβρίο.

Σήμερα, 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2019 των αγροτών (πρ. ΟΓΑ) και των ελεύθερων επαγγελματιών (πρ. ΟΑΕΕ), ενώ την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ακολουθούν οι συντάξεις των πρ. δημοσίων υπαλλήλων, των πρ. μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (πρ. ΙΚΑ), των ναυτικών (πρ. ΝΑΤ), των αυτοαπασχολούμενων (πρ. ΕΤΑΑ) και όλων των υπόλοιπων δικαιούχων συντάξεων. Το διήμερο αυτό κάνει πρεμιέρα και ο επανυπολογισμός. Εκτός από τους 1,4 εκ. συνταξιούχους που διασώζουν το εισόδημά τους, άλλοι 600.000 συνταξιούχοι θα δουν τότε τις πρώτες αυξήσεις, καθώς η νέα τους σύνταξη βγαίνει υψηλότερη από την σύνταξη που παίρνουν σήμερα.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να πληρωθεί και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ενώ δεν αποκλείεται να καταβληθεί και η έκτη δόση του Επιδόματος Παιδιού.

Την ιδια μέρα (Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου) εξοφλούνται και τα αναδρομικά των συνταξιούχων των ειδικών μισθολογίων τα οποία ανέρχονται σε καθαρή βάση σε 233,1 εκ. ευρώ. Δικαιούχοι των αναδρομικών είναι συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων, των οποίων η σύνταξη ήταν εξαρτημένη από τον μισθό των αντίστοιχων εν ενεργεία υπαλλήλων. Συνεπώς αναδρομικά θα λάβουν απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, συνταξιούχοι γιατροί του Ε.Σ.Υ., καθηγητές μέλη Δ.Ε.Π., δικαστικοί λειτουργοί και πρ. μέλη του κύριου προσωπικού του ΝΣΚ όπως και συνταξιούχοι πρ. μόνιμο καλλιτεχνικό προσωπικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μετά τα Χριστούγεννα αλλά πριν την Πρωτοχρονιά θα προπληρωθούν και οι επικουρικές συντάξεις του Ιανουαρίου 2019 – οι οποίες κανονικά θα πληρώνονταν στις 2 Ιανουαρίου – για όλους στο ίδιο ύψος που δίνονται και σήμερα. Έως τις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθεί και συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<