Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

1 Φεβρουαρίου 2016

Την πιλοτική  εφαρμογή ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά τώρα ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Πρόκειται για το open system. Παιδιά από 2,5 ετών έως 5 θα ασχολούνται 2 με 3 φορές την εβδομάδα θα αναπτύσσουν ένα θέμα περνώντας από ένα κύκλο εργαστηρίων (εργαστήρια πηλού, ζωγραφικής, κολάζ, μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού).

Έτσι μέσα από το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν αυτόνομα, ελεύθερα και υπεύθυνα αναπτύσσοντας τη φαντασία τους Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε τρεις παιδικούς σταθμούς. Μάλιστα, την Παρασκευή  29 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση, του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των παιδικών σταθμών, κατά τη διάρκεια της οποίας  παρουσιάστηκε με βιωματικό τρόπο το πρόγραμμα.

Την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος θα αναλάβει επταμελές κλιμάκιο Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού, ενώ υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού αλλά και επιμόρφωσης του προσωπικού των παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο κ. Λάκης Κουρετζής, παιδαγωγός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, εισηγητής του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα και επίτιμος διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<