Στρατός: Κλείνουν κέντρα εκπαίδευσης, τι γίνεται στην Κρήτη

Στρατός: Κλείνουν κέντρα εκπαίδευσης, τι γίνεται στην Κρήτη

20 Ιανουαρίου 2018

Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και πλέον η κατάταξη θα γίνεται από τα Σημεία υποδοχής οπλιτών, που επί της ουσίας θα είναι κεντρικές μονάδες οι οποίες θα υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους και στο διάστημα δυο ημερών θα τους μεταφέρουν στις αντίστοιχες μονάδες που θα υπηρετήσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία τα Κέντρα Εκπαίδευσης θα σταματήσουν να λειτουργούν σε ότι  αναφορά των στρατό της Ξηράς , εκτός κάποιων εξαιρέσεων, όπως την περίπτωση του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.

Στην  Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Ουσιαστικά με βάση τις πληροφορίες από τη Β ΕΣΣΟ του 2018 καταργούνται τα Κέντρα Εκπαίδευσης:

Πυροβολικού – Θήβα

Μηχανικού – Ναύπλιο

9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα

547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο

2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι

1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη

Υγειονομικού – Άρτα

Εφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη

586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά

Υλικού Πολέμου – Λαμία

Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη

Στον Έβρο τώρα και στα νησιά θα δημιουργηθούν τα περισσότερα Σημεία Υποδοχής για τον λόγο ότι εκεί υπηρετούν περισσότεροι Στρατιώτες,

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα Σημείο Υποδοχής Οπλιτών θα δημιουργηθεί στη Ρόδο, στο οποίο θα καταταγούν όλοι οι στρατιώτες με προορισμό τις μονάδες του νησιού, αλλά και για τις μονάδες κοντινών νησιών όπως το Καστελόριζο, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και στα νησιά, όπως η Κως , η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος, η Λήμνος, αλλά και η Κρήτη.

Επί της ουσίας στα Σημεία Υποδοχής οι Στρατιώτες  θα περνούν τις ιατρικές εξετάσεις, θα παίρνουν ιματισμό και στη συνέχεια θα λαμβάνουν το φύλλο πορείας για τις μονάδες όπου θα περνούν τη βασική εκπαίδευση στα όπλα λαμβάνοντας ταυτόχρονα και εκπαίδευση σε ειδικότητα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<