Αποκλειστικό: Αναδρομικά σε 300.000 οικογένειες το επίδομα στέγασης

Αποκλειστικό: Αναδρομικά σε 300.000 οικογένειες το επίδομα στέγασης

11 Ιανουαρίου 2019 0 σχόλια

Αναδρομικά θα λάβουν το πολυπόθητο επίδομα στέγασης περίπου 300.000 νοικοκυριά που μένουν στο νοίκι ή έχουν δάνειο πρώτης κατοικίας (κόκκινο ή πράσινο). Το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διευκολύνει τους δικαιούχους έχει αποφασίσει να καταβάλλει το επίδομα αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2019. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν υπουγράψει συμβόλαιο ενοικίου τον Ιανουάριο, θα λάβουν κανονικά την παροχή, ενώ και οι πολίτες που κουβαλάνε στις..πλάτες του σεγαστικό δάνει θα ενισχυθούν οικονομικά.

Το πολυπόθητο βοήθημα θα ανέρχεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα, ενώ η αρχική εισοδηματική κλίμακα για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό κλειδώνει κοντά στην περιοχή των 7.000 ευρώ (χωρίς να αποκλείεται να κυμανθεί ελαφρώς κάτω ή πάνω από αυτό το όριο).

Αυτό σημαίνει πως τα όρια θα κλιμακώνονται έως τα 21.000 ευρώ περίπου. Αναλυτικά, για κάθε επόμενο μέλος του νοικοκυριού μετά το πρώτο (σύζυγος, παιδί κλπ.) το όριο θα προσαυξάνεται κατά 50%, δηλαδή κατά 3.500 ευρώ.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και σε νοικοκυριό με απροστάτευτα τέκνα, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 100%, δηλαδή 7.000  ευρώ. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει την περιοχή των 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Η κλιμάκωση των εισοδηματικών κριτηρίων δίνει έμφαση στο παιδί, ενσωματώνοντας ρήτρες ειδικές προστασίας για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα.

Στο τραπέζι βρίσκεται η βελτίωση, εφόσον αυτό μετρηθεί ως εφικτό, των κριτηρίων που αρχικά είχαν τεθεί για την συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού. Υπενθυμίζεται πως τα αρχικά περιουσιακά κριτήρια που είχαν τεθεί ήταν έως 120.000 ευρώ (συνολική αξία) για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενα κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<