Πετρόπουλος: Στο τέλος του 2018 θα δουν οι συνταξιούχοι μειώσεις ή αυξήσεις

Πετρόπουλος: Στο τέλος του 2018 θα δουν οι συνταξιούχοι μειώσεις ή αυξήσεις

14 Μαΐου 2018 0 σχόλια

Παράταση αγωνίας για εκατομμύρια συνταξιούχους καθώς ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, παρέπεμψε στο τέλος του ’18-αρχές του ’19 για συγκεκριμένους αριθμούς στο θέμα της περικοπής συντάξεων. Οι συνταξιούχοι βρίσκονται επί ποδός καθώς για το 30% από αυτούς θα υπάρξει μείωση από 1 ευρώ μέχρι 18% της σύνταξης όπως επιβεβαίωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Με τους θεσμούς να επιστρέφουν στην Αθήνα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης μέσα από την επίλυση των τεχνικών ζητημάτων και τον έλεγχο προόδου των εκκρεμοτήτων, ένα μεγάλο κεφάλαιο που ανοίγει για την κυβέρνηση είναι το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις από το επόμενο έτος.

υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και έδωσε διευκρινήσεις για το πώς και πότε θα γίνουν, σημειώνοντας όμως πως η προοπτική των αντίμετρων για να εξισορροπηθεί η απώλεια για τα νοικοκυριά, είναι ορατή.

«Έχουμε 7 μήνες μπροστά μας. Έχουμε ένα μέρος συνταξιούχων που μπορεί να υποστούν μείωση. Έχουμε ένα 20% των συνταξιούχων που θα δει αυξήσεις. Και είναι και ένα ποσοστό που θα έχει μείωση από 0-18% της σύνταξης”, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός για να συμπληρώσει:

«Εμείς θα το διαχειριστούμε ώστε να μην έχουμε μειώσεις. Έχουμε πλεονάσματα. Συνεπώς έχουμε το περιθώριο να διαχειριστούμε ζητήματα που πλήττουν τους πολίτες. Όταν θα έχουμε τα πλήρη νούμερα, εκεί θα παρέμβουμε. Θα τα συζητήσουμε και με τα κλιμάκια. Η συζήτηση θα γίνει τον Νοέμβριο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό”.

Σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις, δήλωσε: «Δεν είπα ότι θα επέλθει μείωση. Είπα ότι από το σύστημα προκύπτει μείωση. Τον Δεκέμβριο θα ξέρει κανείς προσωποποιημένα πόσα θα παίρνει”.

«Από 600 ευρώ και πάνω θα δουν βελτιώσεις”, κατέληξε ο υφυπουργός, ενώ σημείωσε σχετικά με το κόστος των φαρμάκων πως αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του κόστους για τους συνταξιούχους. «Παίρνω κι εγώ φάρμακα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας