Ρ. Αντωνοπούλου: «Η κοινωνική οικονομία είναι ένας χώρος που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες»

Ρ. Αντωνοπούλου: «Η κοινωνική οικονομία είναι ένας χώρος που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες»

4 Φεβρουαρίου 2017 0 σχόλια

Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ράνια Αντωνοπούλου σχετικά με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.

Την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία παρουσίασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

Προσερχόμενη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, η κ. Αντωνοπούλου μίλησε στους δημοσιογράφους και στις τηλεοπτικές κάμερες για το νέο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης: «Η κοινωνική οικονομία είναι ένας χώρος που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν και σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες, δηλαδή υπηρεσίες και προϊόντα που έχουμε στον τόπο μας καθώς και το πώς θα καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Εκτός από το υπουργείο Εργασίας που είναι το καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργείο για την κοινωνική οικονομία, συνεργαζόμαστε οριζόντια με όλα τα υπουργεία. Δηλαδή, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπουργεία Τουρισμού, Πολιτισμού. Διότι σε όλους αυτούς τους χώρους που οι πολίτες σήμερα δεν συμμετέχουν στην αγορά εργασίας διότι έχουν αποκλεισθεί η δεν συμμετέχουν διότι η αγορά εργασίας είναι τόσο πολύ απορυθμισμένη, αναζητούν να βρουν μια διέξοδο και να μπορέσουν να βιοπορισθούν με έναν τρόπο που εμπεριέχει ισονομία και δημοκρατία».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Νίκος Ηγουμενίδης, ο οποίος συνόδευσε την κ.Αντωνοπούλου σε όλη την περιοδεία της στο Ηράκλειο, τόνισε τη σημασία της εμπειρίας της Κρήτης μέχρι σήμερα στην κοινωνική οικονομία, καθώς και ότι το νομοσχέδιο πάει μπροστά την ίδια την υπόθεση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, κάνοντας «το αναγκαίο βήμα για να εξασφαλίσουμε μηχανισμούς στήριξης και χρηματοδοτικά μέσα, έτσι ώστε, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, οργανωμένα, να προχωρήσουμε την υπόθεση και την προοπτική της κοινωνικής οικονομίας στη χώρα μας».

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας