Από βδομάδα η ρύθμιση για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Από βδομάδα η ρύθμιση για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών

23 Μαΐου 2017

Από βδομάδας αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το φόρο, σε μηνιαίες δόσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο Έφορος Φορολογίας, Γιάννης Τσαγκάρη, το Τμήμα πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές στο μηχανογραφικό σύστημα.

Οι δοκιμές, πρόσθεσε, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Στόχος, όπως ανέφερε, είναι να τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Γ. Τσαγκάρη το σχετικό διάταγμα που θα καλεί τους οφειλέτες να υποβάλουν αίτηση, θα εκδοθεί την προηγούμενη μέρα.

Σημειώνεται ότι όσοι επιλέξουν να αποπληρώσουν άμεσα τις οφειλές τους θα έχουν έκπτωση 95% πάνω στους τόκους και τις επιβαρύνσεις.

Δηλαδή εάν κάποιος έχει κεφάλαιο οφειλόμενου φόρου 100 χιλ. ευρώ και 30 χιλ. ευρώ τόκους και επιβαρύνσεις, θα πληρώσει τις 100 χιλ. ευρώ συν το 5% επί των 30 χιλ. ευρώ (1.500 ευρώ).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Τμήματος Φορολογίας, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 2.260 εκατ. ευρώ και αφορούν περισσότερους από 170 χιλιάδες φορολογούμενους.

Σημειώνεται ότι ποσό ύψους 720 εκατ. ευρώ αφορά τόκους και επιβαρύνσεις

 

 

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<