Αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο κατά 2,013 δισ. ευρώ

Αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο κατά 2,013 δισ. ευρώ

16 Απριλίου 2018

Αυξημένο κατά 2,013 δισ. Ευρώ, παρουσιάζεται τον Φεβρουάριο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) προς το Δημόσιο, φτάνοντας συνολικά στα 101,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα 1,908 δισ. Ευρώ από αυτό το αυξημένο ποσό, αφορά τις φορολογικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2018 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές από φορολογικές υποχρεώσεις ανήλθαν σε 2,6 δισ. ευρώ. Από τα 2,6 δισ. ευρώ των νέων φορολογικών ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους (αφορά 1,9 εκατομμύρια οφειλέτες) το 1 δισ. ευρώ αφορά ληξιπρόθεσμο χρέος που δημιουργήθηκε από 26 μόνο οφειλέτες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα).

Αναλυτικότερα με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το δημόσιο έφτασε στα 98,340 δισ. Ευρώ στο τέλος του Φεβρουαρίου, ενώ το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος που δημιουργήθηκε από την αρχή του έτους ανήλθε στα 2,779 δισ. ευρώ.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<