Χρήστος Σταϊκούρας: Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας

Χρήστος Σταϊκούρας: Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας

8 Ιουλίου 2019

Ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι ο νέος «τσάρος της οικονομίας» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσής της.

Έχει υπηρετήσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από το 2012 έως και τις εκλογές του 2015.

Υπηρέτησε μαζί με δύο υπουργούς οικονομικών, τον σημερινό διοικητή της ΤτΕ κ Γιάννη Στουρνάρια αλλά και του Γκίκα Χαρδούβελη, στις πιο δύσκολες περιόδους της δεκαετούς κρίσης.

Οι σπουδές του Χρήστου Σταϊκούρα και η πορεία πριν την πολιτική

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τελείωσε το 39ο Γενικό Λύκειο Κυψέλης και αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1996. Απέκτησε MBA από το Imperial College of Science του Λονδίνου το 1997 ενώ το 2001 απέκτησε το Διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στην Τραπεζική από το Cass Business Scholl στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Το στέλεχος της ΝΔ έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας κατά το 2000 και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank από το 2000 έως και το 2004 ως αναλυτής και μετέπειτα ως σύμβουλος Διοίκησης στο Τμήμα Στρατηγικής, Επενδύσεων και Σχεδιασμού της τράπεζας. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το 2004 έως το 2007, λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2002-2006), επισκέπτης καθηγητής / επικ. καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας (2004), Αθηνών (2002) και City (1999).

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<