Διπλή ρύθμιση για χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία – Οι δόσεις και οι προϋποθέσεις

Διπλή ρύθμιση για χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία – Οι δόσεις και οι προϋποθέσεις

22 Ιανουαρίου 2019

Δύο ρυθμίσεις για χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία προωθεί η Κυβέρνηση, προκειμένου να βάλει ζεστό χρήμα στο κρατικό κορβανά, αλλά και να απεγκλωβίσει χιλιάδες οφειλέτες. Η πρώτη ρύθμιση θα αφορά περίπου 958.000 μη μισθωτούς οι οποίοι έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.  Δικαίωμα υπαγωγής θα έχουν όλοι οι μη μισθωτοί, ενώ δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για χρέη έως 3.000 ευρώ οι δόσεις αναμένεται να είναι 36, ενώ για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ 120. Όσοι δημιούργησαν χρέη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 θα δουν μέση μείωση της οφειλής τους έως και 70%,  καθώς θα υπάρξει επανυπολογισμός της με βάση το νέο σύστημα του νόμου Κατρούγκαλου. Ωστόσο, στη ρύθμιση θα ενταχθούν και χρέη του 2017, για τα οποία όμως δεν θα υπάρξει το αντίστοιχο κούρεμα.

Με λίγες εβδομάδες διαφορά αναμένεται και η ρύθμιση χρεών στις εφορίες. Το διπλό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει δύο δράσης. Ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη έως 2017, αλλά και αύξηση αριθμού δόσεων πάγιας ρύθμισης από 12 σε 24 δόσεις.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσµοί έχουν αντιρρήσεις για τη θέσπιση µιας νέας ρύθµισης για οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, ωστόσο στελέχη του υπουργείου Οικονοµικών δηλώνουν αισιόδοξα ότι τελικά οι αντιρρήσεις θα καµφθούν.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<