Έχεις χρέη; Έρχεται μία ρύθμιση για όλα

Έχεις χρέη; Έρχεται μία ρύθμιση για όλα

1 Δεκεμβρίου 2019

Νέα ρύθμιση, η οποία θα περιλαμβάνεται στο υπό διαμόρφωση πτωχευτικό πλαίσιο, θα δώσει τη δυνατότητα σε οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητές τους μέσα από μία και μοναδική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται από το υπουργείο Οικονομικών, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα μετά το Μάιο του 2020 να τακτοποιούν τα χρέη τους, είτε αυτά είναι απέναντι στην εφορία, είτε σε ασφαλιστικά ταμεία, είτε ακόμη και σε τράπεζες, δήμους, ΔΕΚΟ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Realnews», μέσα από αυτήν τη νέα ρύθμιση θα δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία σε όσους βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση από την παρατεταμένη ύφεση και μετά την κρίση.

Για την εφαρμογή της θα κατασκευαστεί νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα και η οποία θα φιλοξενεί όλα τα οικονομικά δεδομένα του φορολογούμενου.

Για την ένταξη στη νέα μόνιμου χαρακτήρα ρύθμιση δεν θα λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ενώ οι δόσεις θα διαφέρουν ανά πιστωτή.

Βασικό στοιχείο της νέας μόνιμης ρύθμισης θα είναι να μην προκαλεί οικονομική ασφυξία στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που θα την επιλέξουν.

Έτσι για παράδειγμα εάν κάποιος με μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ χρωστά σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες θα πρέπει να δίνει κάθε μήνα ένα ποσό για τις ρυθμίσεις και με τα υπόλοιπα να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες υποχρεώσεις του.

Μέσω της πλατφόρμας θα ελέγχεται εξονυχιστικά η οικονομική κατάσταση των οφειλετών. Ακίνητη και κινητή περιουσία, αλλά και καταθέσεις θα μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<