Εφορία: Έρχονται ευκολίες πληρωμής

Εφορία: Έρχονται ευκολίες πληρωμής

28 Μαΐου 2020

Την παράταση των δόσεων για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το δεύτερο εξάμηνο του έτους προκειμένου να μην εκτροχιαστούν τα δημόσια έσοδα.

Παράλληλα η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα 10μηνης ρύθμισης των συσσωρευμένων οφειλών που αφήνει πίσω του το lockdown του κορωνοϊού, ενώ την ίδια ώρα καλλιεργούνται και σκέψεις για την αναβίωση της έκτακτης ρύθμισης των 120 δόσεων.Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», το βασικό σχέδιο για την αποπληρωμή των οφειλών αυτών προβλέπει τα εξής:

1.Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων:

O φόρος σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα θα πρέπει να εξοφληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι ο φόρος εισοδήματος θα εξοφληθεί σε έως 8 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο 2021. Η ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται να αφήσει το σύστημα ανοιχτό για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και μετά τις 30 Ιουνίου, οπότε με βάση τη νομοθεσία ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

2. Φόροι σε αναστολή λόγω κορονοϊού:

Πρόκειται για τις φορολογικές υποχρεώσεις Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου που ανεστάλησαν για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με διοικητική εντολή στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. Οι υποχρεώσεις αυτές θα πρέπει να εξοφληθούν το δίμηνο Αυγούστου –Σεπτεμβρίου. Ειδικά για αυτές τις φορολογικές υποχρεώσεις εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να θεσπιστεί έκτακτη ρύθμιση που θα επιτρέπει την εξόφληση τους σε έως και 10 μηνιαίες δόσεις και άτοκα. Οι παλαιότερες οφειλές θα εντάσσονται στην πάγια ρύθμιση η οποία θα προβλέπει 24 μηνιαίες δόσεις για τις τρέχουσες οφειλές (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος , ΕΝΦΙΑ κλπ) και 48 μηνιαίες δόσεις για τις έκτακτες οφειλές ( φόρος κληρονομιάς κλπ) με υψηλότερα επιτόκια.

3. ΕΝΦΙΑ:

Ο φετινός φόρος ακινήτων εξετάζεται να εξοφληθεί σε έως και 5 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο 2021.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<