Ειρηνική συγκέντρωση συμβασιούχων του Δήμου Ηρακλείου στη Λότζια (PHOTO)

Ειρηνική συγκέντρωση συμβασιούχων του Δήμου Ηρακλείου στη Λότζια (PHOTO)

9 Μαρτίου 2018

Η αγωνία για 37 συμβασιούχους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται, οι οποίοι λόγω νομικών αστοχιών και αδικιών (για τις οποίες δεν φέρει καμία ευθύνη ο Δήμος), μένουν εκτός μόνιμων προσλήψεων στο πλαίσιο του διαγωνισμού που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από το ΑΣΕΠ.

Το πρωί της Παρασκευής οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στη Λότζια και ζήτησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, για να ενημερωθούν για τις όποιες εξελίξεις επί του θέματος.

O αντιπρόεδρος των εργαζομένων Χρήστος Ρερεράκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να μάθουμε τι γίνεται. Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμαρχος είναι στο πλευρό μας. Ηρθαμε να κάνουμε μια ειρηνική διαμαρτυρία. Βιώνουμε μια μεγάλη αδικία».

Τι ισχύει τώρα

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αποκλείονται πολλοί επειδή ζητείται απολυτήριο γυμνασίου, το οποίο δεν το έχουν.

Θυμίζουμε ότι αν ένας πολίτης έχει τελειώσει το σχολείο πριν από τη δεκαετία του ’80, δεν υποχρεούται να έχει απολυτήριο γυμνασίου για να θεωρείται απόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Αντίθετα, για όσους τελείωσαν το σχολείο μετά το ’80 πρέπει να έχουν τελειώσει το γυμνάσιο για να κάνουν αίτηση στον ΑΣΕΠ.

Το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά μόνο τον Δήμο Ηρακλείου, αλλά όλους τους δήμους της χώρας με συμβασιούχους που αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Από την πλευρά της, η Λότζια κάνει τεράστιες προσπάθειες για να λυθεί το θέμα και να μη μείνουν στο δρόμο εργαζόμενοι, ενώ οι ίδιοι οι συμβασιούχοι ζουν καθημερινά με την αγωνία για το μέλλον τους λόγω της αδικίας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<