ΕΚΤ: Μικρότερη η ζήτηση των επιχειρήσεων για δάνεια

ΕΚΤ: Μικρότερη η ζήτηση των επιχειρήσεων για δάνεια

22 Ιανουαρίου 2020

Για πρώτη φορά έπειτα από μία εξαετία, παρατηρήθηκε μείωση των αιτήσεων για χορήγηση δανείων από τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 και αυτό παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει κατεβάσει σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα το κόστος δανεισμού.

«Η καθαρή ζήτηση για δάνεια προς τις επιχειρήσεις κατέγραψε πτώση στο τέταρτο τρίμηνο…. για πρώτη φορά από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, και ενώ οι τράπεζες ανέμεναν ότι θα παραμείνει σταθερή», επισημαίνει η ΕΚΤ στην τριμηνιαία έκθεσή της για τον τραπεζικό δανεισμό.

 

«Η μείωση της καθαρής ζήτησης παρατηρείται τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρότερες χώρες της Ευρωζώνης», αναφέρει η έκθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, η ζήτηση για δάνεια από νοικοκυριά της Ευρωζώνη αυξήθηκε περαιτέρω στο τέταρτο τρίμηνο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στα χαμηλά επίπεδα επιτοκίων και τις ευνοϊκές προοπτικές της αγοράς στέγης. Αύξηση και της ζήτησης για καταναλωτική πίστη., σε μια ένδειξη βελτίωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και της αύξησης των δαπανών σε διαρκή αγαθά.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<