Επίδομα ενοικίου σε 300.000 οικογένειες – Τα κριτήρια και τα τελικά ποσά

Επίδομα ενοικίου σε 300.000 οικογένειες – Τα κριτήρια και τα τελικά ποσά

11 Φεβρουαρίου 2019

Σε δυο φάσεις αναμένεται να εφαρμοστεί το νέο μεγάλο προνοιακό πρόγραμμα για την στέγη και την κατοικία, που θα επιδοτεί ενοικιαστές και δανειολήπτες σε περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες. Ο προυπολογισμός για το 2019 αναμένεται να αγγίξει τα 450 εκ. ευρώ. Σε πρώτη φάση θα τεθεί σε ισχύ το επίδομα ενοικίου, ενώ σύντομα, πιθανώς όταν ξεκαθαριστεί το τοπίο για τα κόκκινα δάνεια, αναμένεται να μπει σε τροχιά και το σκέλος της επιδότησης της δόσης δανείου που σχετίζεται με την πρώτη κατοικία.

Το επίδομα ενοικίου, που θα δοθεί αναδρομικά από 1/1/2019, αναμένεται να κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού :  

  • Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό το επίδομα αναμένεται να είναι 70 ευρώ το μήνα

  • Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού αναμένεται προσαύξηση κατά 1/2, δηλαδή κατά 35 ευρώ το μήνα.

Όπως είχε γράψει πρώτο το Voucher Ergasia θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα. Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα. Το ίδιο συμβαίνει και στα νοικοκυριά με απροστάτευτα παιδιά, για τα οποία ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Ανώτατο όριο επιδότησης είναι τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Το επίδομα ενοικίου θα χορηγείται μετά από αίτηση του δυνητικού δικαιούχου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Απαραίτητη προυπόθεση είναι να έχει κατατεθεί στην εφορία το μισθωτήριο συμβόλαιο, ώστε να διασταυρώνεται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος taxis της ΑΑΔΕ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εισοδηματικά κριτήρια αναμένεται να κλιμακώνονται από 7.000 έως 21.000 ευρώ ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού. Τα μονομελή νοικοκυριά πιθανότατα θα εντάσσονται εφόσον έχουν ετήσιο εισόδημα έως 7.000 ευρώ. Το εν λόγω εισοδηματικό όριο θα προσαυξάνεται κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Την ίδια στιγμή, τα όρια για την αξία της ακίνητης περιουσίας αναμένεται να μπουν στην περιοχή των 120.000 – 180.000 ευρώ. Ειδικότερα για μονομελές νοικοκυριό η αξία της ακίνητης περιουσίας πιθανότατα δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Το όριο αυτό δεν αποκλείεται να προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως των 180.000 ευρώ. 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<