Επίδομα θέρμανσης: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τη χορήγησή του

Επίδομα θέρμανσης: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τη χορήγησή του

8 Οκτωβρίου 2019

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταβληθεί νωρίτερα το επίδομα θέρμανσης, μιλώντας στον «ΑΝΤ1», με την κυβέρνηση να εξετάζει κάποιες αλλαγές στο συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε πως οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ενώ τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταβάλει το ποσό πριν κληθούν οι πολίτες να βάλουν πετρέλαιο.

Στις 15/10 ξεκινά, λοιπόν, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του σχετικού επιδόματος. Φέτος, η διάθεσή του θα ξεκινήσει με σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από την περσινή χρονιά, καθώς ο συνδυασμός της αυξημένης τιμής του και οι υπέρογκοι φόροι αυξάνουν σε σημαντικό βαθμό την τιμή του. Σημειώστε ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ανέρχεται στο 28% της τιμής του και ο ΦΠΑ στο 24%.

Για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις και σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται κάποιες αλλαγές αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης 2019 για τη νέα χειμερινή περίοδο του 2019 – 2020 και την επαναφορά του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, με στόχο τον εξορθολογισμό του καθεστώτος επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης και τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.

Το επίδομα θέρμανσης καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Οι στόχοι των αλλαγών που εξετάζονται είναι οι εξής:

-Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο, αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανση τους πολύ νωρίτερα από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.

-Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, αν είναι δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.

-Η κυβέρνηση εξετάζει παράλληλα το ενδεχόμενο να επαναφέρει το καθεστώς του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης που διατίθεται για χρήση στους αγρότες. Το καθεστώς αυτό καταργήθηκε με το τρίτο Μνημόνιο.

(πληροφορίες από dikaiologitika.gr)

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<