Έρχεται μείωση στις εισφορές μισθωτών κι επιχειρήσεων

Έρχεται μείωση στις εισφορές μισθωτών κι επιχειρήσεων

20 Ιανουαρίου 2020

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών και επιχειρήσεων κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες εξετάζει η κυβέρνηση για το 2021, μετά τη μείωσή τους κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες που έχει προαναγγελθεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κυβέρνηση είχε υπολογίσει αρχικά μείωση των εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα, αλλά πλέον εξετάζει να είναι μεγαλύτερη και ενδεχομένως να φθάσει τις 2 ποσοστιαίες μονάδες, κάτι που θα κοστίσει στον προϋπολογισμό περί τα 900 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες το 2020 και συγκεκριμένα από το 24% στο 20%.

Δεν αποκλείεται, όμως, να αποφασισθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο μείωση του συντελεστή αυτού στο 23% από 24%. Ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός μείωσης εισφορών και φορολογικών συντελεστών, ώστε να κερδίσουν όλοι από τις αλλαγές που θα γίνουν.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει συνολικά μία μείωση των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων (πλήρους απασχόλησης) κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και συγκεκριμένα κατά 2,38 μονάδες για τις επιχειρήσεις και κατά 2,62 μονάδες για τους εργαζόμενους.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<