Χρησιμοποιεί μεθόδους εισπρακτικών εταιριών η εφορία!

Χρησιμοποιεί μεθόδους εισπρακτικών εταιριών η εφορία!

24 Φεβρουαρίου 2018 0 σχόλια

Ο κόσμος θα πρέπει να ετοιμαστεί να δέχεται κλήσεις πλέον και από… την εφορία. Nαι καλά ακούσατε!

Αυτό θα γίνεται από εδώ και έπειτα καθώς η εφορία αποφάσισε να ενημερώνεται σχετικά με την εξέλιξη των οφειλών, με πρακτικές εισπρακτικών εταιριών. Eτσι οι φορολογούμενοι θα δέχονται τηλεφωνήματα, e-mail και sms ακόμη και για 500 ευρώ οφειλές.

Στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι να μην προκύψουν καινούργια χρέη το 2018 διότι ήδη υπάρχει ένα μεγάλο ποσό , αυτό των 100 δισ.ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Για αυτό τον λόγο η εφορία θα ζητάει να μάθει από τους φορολογούμενους, πότε θα γίνει η πληρωμή των οφειλών και θα τους στέλνει υπενθυμίσεις.

Εάν ο οφειλέτης δεν κανονίσει το χρέος του θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα ή ακόμα και με την  επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τουλάχιστον 100.000 θα δεχτούν κλήσεις για τις οφειλές τους.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κάθε μήνα αποστέλλει χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 

  1. Μηνύματα υπενθύμισης: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης αφορούν την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ Β’ και Γ’ κατηγορίας. Αποστέλλονται σε μηνιαία βάση (Γ’ κατηγορίας) και τέσσερις φορές ετησίως (Β’ κατηγορίας) λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους, με στόχο την υπενθύμιση της σχετικής υποχρέωσης. Αποδέκτες είναι οι υπόχρεοι που, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ακόμα υποβάλει τη δήλωσή τους.

 

  1. Μηνύματα εντοπισμού: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα εντοπισμού απευθύνονται σε φορολογουμένους που δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αποστέλλονται μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ή πληρωμής των οφειλών. Αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

 

α) ΦΠΑ Β’ και Γ’ κατηγορίας: όταν δεν έχει υποβληθεί η περιοδική δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

β) Φόρος Εισοδήματος φυσικών προσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

γ) Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

 

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας