Φορολοταρία: Έπαθλα μισού εκατομμυρίου εξετάζει η κυβέρνηση

Φορολοταρία: Έπαθλα μισού εκατομμυρίου εξετάζει η κυβέρνηση

26 Νοεμβρίου 2019

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε ολική αναβάθμιση του μέτρου των δημόσιων κληρώσεων αποδείξεων – τη γνωστή φορολοταρία – είναι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών στη φορολοταρία είναι σύμφωνες με τη γενικότερη φιλοσοφία της κυβέρνησης: Αντί για μεγάλο αριθμό νικητών με μικρά ποσά, θέλει να θεσπίσει… μικρό αριθμό νικητών με μεγάλα ποσά! Ταυτόχρονα εξετάζεται και η κλήρωση (κατασχεμένων) Ι.Χ. και ακόμη και κατοικιών!

Αναλυτικότερα, εξετάζεται:

* Η πλήρης αλλαγή του τρόπου κατανομής των επάθλων. Με τη σημερινή μορφή της φορολοταρίας, οι τυχεροί μοιράζονται κάθε μήνα το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Τα έπαθλα είναι χίλια των χιλίων ευρώ. Το γεγονός ότι τα έπαθλα είναι μικρής αξίας έχει σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με επιτελείς του ΥΠ.ΟΙΚ., να μην υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από τους φορολογούμενους. Για τον λόγο αυτό εξετάζεται σοβαρά να δίνονται κάθε μήνα λίγα έπαθλα μεγάλης αξίας σε λίγους τυχερούς. Για παράδειγμα θα δίνονται δύο έπαθλα των 500.000 ευρώ σε κάθε τυχερό. Κορυφαίο στέλεχος του ΥΠ.ΟΙΚ. σημειώνει ότι για να είναι δημοφιλής η φορο-λοταρία θα πρέπει να κάνει τη διαφορά στη ζωή των τυχερών. Και αυτό μπορεί να γίνει με μεγάλα έπαθλα…

* Η θέσπιση και επάθλων σε είδος. Ενώ σήμερα τα έπαθλα είναι μόνο χρηματικά, αυτό που εξετάζεται είναι να δίνονται έπαθλα σε είδος, όπως είναι κατοικίες και Ι.Χ. Μάλιστα εξετάζεται για κάποιο χρονικό διάστημα οι κατοικίες και τα Ι.Χ. να είναι απαλλαγμένα από φόρους, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.

Η πραγματοποίηση μιας ευρείας διαφημιστικής καμπάνιας για τη νέα μορφή της φορολοταρίας, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή και περισσότερο δημοφιλής.

Με την υφιστάμενη μορφή της φορολοταρίας οι φορολογούμενοι συγκεντρώνουν λαχνούς σε ηλεκτρονική μορφή κάθε φορά που πληρώνουν με τη χρεωστική ή την πιστωτική τους κάρτα ή πιστώνουν κάποιο ποσό σε επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό μιας επιχείρησης.
Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη στο Πρόγραμμα Δημόσιων Κληρώσεων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<