ΚΕΑ-ΟΑΕΔ-Συντάξεις-Επιδόματα: Μπαράζ πληρωμών πριν το Πάσχα – αναλυτικός οδηγός

ΚΕΑ-ΟΑΕΔ-Συντάξεις-Επιδόματα: Μπαράζ πληρωμών πριν το Πάσχα – αναλυτικός οδηγός

8 Απριλίου 2019

Σε μπαράζ πληρωμών θα προχωρήσει πριν το Πάσχα το υπουργείο Εργασίας δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες επιδοματούχους, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Οι δικαιούχοι των παροχών θα λάβουν τα επιδόματα πριν τις γιορτές προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν κάποιες από τις βασικές ανάγκες που προκύπτουν λόγω των ημερών.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Την Μεγάλη εβδομάδα θα δουν το χρώμα του χρήματος οι απόμαχοι της εργασίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας, στις 23 Απριλίου θα πληρωθούν οι συντάξεις Μαϊου για τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον π. ΟΓΑ και π. ΟΑΕΕ, ενώ στις 24 Απριλίου, δηλαδή την Μεγάλη Τετάρτη, θα καταβληθούν τα ποσά σε συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τα υπόλοιπα Ταμεία.

ΚΕΑ

Την Μεγάλη Εβδομάδα θα καταβληθεί και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με τους δικαιούχους να λαμβάνουν αρκετά νωρίτερα την παροχή λόγω εορτών. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 25 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή γίνεται με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

ΟΑΕΔ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Νωρίτερα θα καταβληθεί και το δώρο Πάσχα από τον Οργανισμό Απασχόληση Εργατικού Δυναμικού. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας, έχει αποφασίσει να καταβάλει νωρίτερα τα χρήματα στους τακτικά επιδοτούμενους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας, ενώ πριν το Πάσχα αναμένεται η η πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια ανέργους και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. Υπενθυμίζεται ότι το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΟΥ

Τέλος, σε εμβόλιμη πληρωμή πριν το Πάσχα θα προχωρήσει ο ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού 2019 σε όσους εγκρίθηκε η αίτηση τους μέχρι 26 Μαρτίου αλλά δεν πληρώθηκαν την πρώτη δόση. Να σημειωθεί ότι αιτήσεις Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2020. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2018. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και 15/1/2020, όπως έγινε και πέρυσι.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

«Ζεστό» χρήμα θα δουν για πρώτη φορά και οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 22 Απριλίου το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει για πρώτη φορά το επίδομα ενοικίου, στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις θα εγκριθούν εντός Μαρτίου. Σε αναμονή βρίσκονται μάλιστα, 97.210 αιτήσεις (37,49%), άλλες 29.487 ή το 11,37% του συνόλου των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, έχουν ακυρωθεί και ενδεχομένως θα επανυποβληθούν, ενώ 17.952 ήτοι 6,92% έχουν απορριφθεί οριστικά.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<