Κοινωνικό Μέρισμα: Οι αδικίες, ο εκνευρισμός και τα λάθη που μπορεί να κοστίσουν

Κοινωνικό Μέρισμα: Οι αδικίες, ο εκνευρισμός και τα λάθη που μπορεί να κοστίσουν

30 Νοεμβρίου 2017

Συνεχίζονται οι αιτήσεις των πολιτών για το κοινωνικό μέρισμα και όσο περνούν οι μέρες τόσο ξεκαθαρίζει η κατάσταση.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 1.5 εκ. αιτήσεις, ενώ πολλές είναι αυτές που έχουν απορριφθεί προκαλώντας εκνευρισμό και απογοήτευση στους ενδιαφερόμενους. Το πρόβλημα ουσιαστικά παρουσιάζεται στους φιλοξενούμενους όπου φαίνεται πως εκεί υπάρχει η μεγαλύτερη αδικία. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι χάνουν το κοινωνικό μέρισμα, αφού ξεπερνούν τα απαραίτητα κριτήρια μόλις για… 15 ευρώ!

Επίσης, από το μέρισμα αποκλείονται φορολογούμενοι που έχουν ναι μεν χαμηλό δηλωθέν εισόδημα αλλά υψηλότερο τεκμαρτό, ενώ από τους αδικημένους είναι και οι συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών καθώς οι τόκοι που είναι προσυμπληρωμένοι στη φορολογική δήλωση αφορούν το σύνολο του κατατεθειμένου ποσού!

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως πολλές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα, αφού οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν κάνει τη σχετική υποβολή. Είτε γιατί το ξέχασαν είτε γιατί περιμένουν κάποια έγκριση. Αυτό ενδέχεται να κοστίσει, αφού πολλοί μπορεί να δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα, αλλά να το χάσουν λόγω… αφηρημάδας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα τους σταλεί sms και μέιλ λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία και θα τους υπενθυμίζεται πως πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ώστε να μη χάσουν το ποσό που τους αναλογεί.

Θυμίζουμε ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνονται μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, ενώ σύμφωνα με την κυβέρνηση οι πληρωμές θα αρχίσουν στις 15 του ίδιου μήνα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε όλα τα θέματα που αφορούν το κοινωνικό μέρισμα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<