Κοινωνικό μέρισμα: Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια και οι δικαιούχοι (VIDEO)

Κοινωνικό μέρισμα: Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια και οι δικαιούχοι (VIDEO)

5 Δεκεμβρίου 2019

Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 700  ευρώ σε 250.000 οικογένειες ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα ποσά που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους πριν από τα Χριστούγεννα θα είναι «μετρητά και στο χέρι»: Μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι και οικογένειες με ΑΜΕΑ είναι οι κατηγορίες των δικαιούχων.

 Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανέρχεται συνολικά σε 175 εκατομμύρια ευρώ και όπως δήλωσε ο Χ.Σταικούρας «τις τελευταίες μέρες βρέθηκε το ποσό για να ωφεληθούν ακόμη 50.000 οικογένειες». Σημειώνεται ότι οι αρχικοί υπολογισμοί αφορούσαν περίπου 200.000 δικαιούχους.

Πιο αναλυτικά:

250.000 νοικοκυριά θα πάρουν το βοήθημα φέτος, νοικοκυριά που αριθμούν συνολικά 950.000 μέλη.

1η ομάδα: Πολύτεκνες οικογένειες με 4 τέκνα και άνω,με φορολογητέο εισόδημα έως 20.000. Ωφελούμενα 19.140 νοικοκυριά

2η ομάδα: Οικογένειες με τουλάχιστον ένα γονέα μακροχρόνια άνεργο και εισόδημα 15.000 . Ωφελούμενα 16.778 νοικοκυριά

3η ομάδα: Οικογένειες με δύο γονείς βραχυχρόνια άνεργους, ένα παιδί και 15.000 ευρώ. Ωφελούμενα 40.927 νοικοκυριά

4η ομάδα: Οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη ΑΜΕΑ. Ωφελούμενα 35.632 νοικοκυριά

Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

– Τουλάχιστον ο ένας από του δύο γονείς να διαμένει μόνιμα την τελευταία 10ετία στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό θα προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις

– Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεων και των μετοχών, ομολόγων κτλ εντός της χώρας και στο εξωτερικό να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε παράλληλα ότι «η ελληνική οικονομία προχωρά προς την κανονικοποίησή της και η κυβέρνηση προσδοκά πως η τροχιά στην οποία μπήκε θα είναι όλο και πιο ομαλή» στο προσεχές διάστημα. 

Ακόμα, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει πολιτικές για όλους τους πολίτες, την ίδια στιγμή κατά την οποία η μεσαία τάξη έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα, ειδικά από τις λάθος επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το υπερπλεόνασμα που μπορεί να διανεμηθεί ως κοινωνικό μέρισμα θα είναι μεγαλύτερο των εκτιμώμενων σήμερα 180 – 200 εκατ. ευρώ, ανέφερε ακόμα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<