Κοινωνικό Μέρισμα: Οι μεγάλοι χαμένοι εφέτος

Κοινωνικό Μέρισμα: Οι μεγάλοι χαμένοι εφέτος

5 Δεκεμβρίου 2019

Εν αναμονή των ανακοινώσεων, είναι σχεδόν σίγουρο ότι φέτος θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα πολύ λιγότεροι από ό, τι πέρυσι.

Συγκεκριμένα θα είναι μόλις το 20% όσων το πήραν πέρυσι. Το κοινωνικό μέρισμα θα μοιραστεί σε 200.000 νοικοκυριά και κυρίως σε οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, πολυτέκνων και ΑμεΑ.

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων για τα κοινωνικό μέρισμα θα αναδείξουν πολλούς χαμένους και λιγότερους ευνοημένους. Εάν για την καταβολή του μερίσματος ακολουθηθούν τα κριτήρια που ισχύουν σήμερα για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, τότε το εξαμηνιαίο εισόδημα του νοικοκυριού δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 90.000 ευρώ για το πρώτο άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού και με συνολικό ανώτατο όριο για κάθε ωφελούμενη μονάδα έως 150.000 ευρώ και η αντικειμενική δαπάνη των αυτοκινήτων ή και των δικύκλων του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.

Το ανώτατο όριο τόκων από καταθέσεις δεν θα μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 86 ευρώ. Ενώ το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 14.400 ευρώ.

Είναι πολύ πιθανόν τα νοικοκυριά που δικαιούνται το φετινό κοινωνικό μέρισμα να μη χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να εισπράξουν το ποσό που δικαιούνται, καθώς υπάρχουν σκέψεις τα χρήματα να πιστωθούν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι θα εντοπιστούν ύστερα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<