Κύκλος επαφών του Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους των κομμάτων για συναίνεση για το ν/σ σχετικά με το ΑΣΕΠ

Κύκλος επαφών του Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους των κομμάτων για συναίνεση για το ν/σ σχετικά με το ΑΣΕΠ

22 Οκτωβρίου 2020

Με στόχο την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης και καλύτερης προετοιμασίας του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκινά κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο αναμένεται ο εκσυγχρονισμός της ανεξάρτητης αρχής με σκοπό την ταχύτερη και αξιοκρατικότερη διαδικασία επιλογής προσωπικού στον δημόσιο τομέα. Το υπουργείο Εσωτερικών επιδιώκει ευρύτερες συναινέσεις, συγκλίσεις, ώστε να σηματοδοτήσει τη διαδικασία στελέχωσης του δημοσίου τομέα στο μέλλον, χωρίς αμφισβητήσεις, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Σε επιστολή του προς τους τομεάρχες Εσωτερικών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών, τους καλεί σε μια ειλικρινή συζήτηση επί του περιεχομένου του υπό σύνταξη νομοσχεδίου και την κατάθεση από μέρους τους θέσεων, σκέψεων και προτάσεων. Πεποίθηση του υπουργού Εσωτερικών, όπως καταγράφεται στην επιστολή προς τα κόμματα, είναι ότι για την ολοκλήρωση και ουσιαστική επιτυχία της διαδικασίας εκσυγχρονισμού του ν.2190/94, «απαιτείται μια ευρύτερη συναίνεση, που θα καταγράψει και θα συμπεριλάβει συνθετικά τις απόψεις όλων». Θεωρεί δε, «ιδιαίτερα σημαντικό αυτό να γίνει στη φάση της προπαρασκευής και κατά τη διάρκεια της εκπόνησης και δόμησης του νέου νομοθετικού πλαισίου».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τα κόμματα ο κ. Θεοδωρικάκος, «το πρόταγμα της μεταρρυθμιστικής αυτής διαδικασίας είναι, φυσικά, η βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι λειτουργοί του κράτους, στον πολίτη».

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη, έχουν καθοριστεί κατ’ ιδίαν συναντήσεις του υπουργού Εσωτερικών με τον Κώστα Ζαχαριάδη, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί. Θα ακολουθήσουν διαδοχικές συναντήσεις του κ. Θεοδωρικάκου με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, Ευάγγελο Φανίδη και με τις εκπροσώπους του «Μέρα25», Φωτεινή Μπακαδήμα και Αγγελική Αδαμοπούλου.

Η συνάντηση με την εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου.

Το ΚΚΕ σε απαντητική επιστολή του γενικού γραμματέα της ΚΟ, Αχιλλέα Κανταρτζή, ζητά να προηγηθεί η δημοσίευση των θέσεων της κυβέρνησης με τη μορφή νομοσχεδίου προκειμένου να μπορέσει το κόμμα να εκθέσει ολοκληρωμένα κι εφ’ όλης της ύλης τις θέσεις του.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<