Με αργούς ρυθμούς η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Ποια τα προβλήματα

Με αργούς ρυθμούς η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Ποια τα προβλήματα

22 Ιουνίου 2021
Με αργούς ρυθμούς προχωρά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με τους λογιστές να διεκδικούν από τώρα παράταση της προθεσμίας.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 610.000 δηλώσεις σε σύνολο 6,4 εκατομμυρίων, καθώς ακόμα οι φορολογούμενοι δεν φαίνεται να έχουν μπει στη διαδικασία να σκεφτούν τη συγκεκριμένη υποχρέωση.

Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και… τεχνικά ζητήματα. Λογιστές και φοροτεχνικοί εντοπίζουν πολλά προβλήματα τόσο στο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, στο έντυπο Ε2 για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια αλλά και στα έντυπα των επιχειρήσεων

Τα προβλήματα εντοπίζονται τόσο στις δηλώσεις των επαγγελματιών, όσο και των μισθωτών, αλλά και στις δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, με πολλούς κωδικούς που πρέπει να είναι προσυμπληρωμένοι να παραμένουν κενοί.

Παράλληλα, προσοχή σε συγκεκριμένους κωδικούς πρέπει να δείξουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν περισσότερους φόρους.

Να υπενθυμίσουμε πως η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φέτος είναι διπλή.

Έως τις 28 Ιουλίου, με δόσεις εξόφλησης οκτώ μηνιαίες και έκπτωση εφάπαξ εξόφλησης 3%, ή έως τις 27 Αυγούστου, με διπλή δόση τον Αύγουστο και χωρίς έκπτωση.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<