«Μικρός ο προϋπολογισμός για την Κρήτη στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

«Μικρός ο προϋπολογισμός για την Κρήτη στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

20 Οκτωβρίου 2020

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τo Υπουργείo Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι είναι μικρός ο προϋπολογισμός για την Κρήτη στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ και ζητά την αναγκαία χρηματοδότηση για να ενταχθούν περισσότερα σχέδια.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Το  πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ μπορεί να συνεχίσει την επιτυχία των προηγούμενων και να συμβάλλει  στην ουσιαστική  αναβάθμιση του Κτιριακού αποθέματος της  χώρας αξιοποιώντας τις επενδύσεις που ήδη έχουν γίνει στον τομέα αυτό με την προστιθέμενη αξία της τεχνολογίας και των σύγχρονων τεχνικών, αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις για  την δίκαιη και αναγκαία χρηματοδότηση των γεωγραφικών περιφερειών και για την  αντιμετώπιση στρεβλώσεων όπως η εκλεξιμότητα υαλοπινάκων.

Η προβλεπόμενη χρηματοδότηση για την Κρήτη σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου είναι 31 εκατ. ευρώ και με δεδομένο ότι για να ενταχθεί ένα σπίτι στο πρόγραμμα θα πρέπει να ανέβει τρεις κατηγορίες που για ένα σπίτι 100 τμ της δεκαετίας του 1970 προϋποθέτει ελάχιστο κόστος 16.000 ευρώ,  τα 31 εκατομμύρια  θα φτάσουν  το πολύ για 1938 αιτήσεις αλλά σε κάθε περίπτωση το ποσό που προβλέπεται για την Κρήτη είναι απαράδεκτα χαμηλό σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες αλλά και ως ποσοστό του συνολικού ποσού και δεν λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που σας έχουν τεθεί με άλλη παρέμβαση μας σχετικά με το νέο διεθνές  αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Με δεδομένο ότι και στο προηγούμενο πρόγραμμα το ποσό που διατέθηκε για την Κρήτη ήταν 30 εκατομμύρια περίπου το ίδιο η πλατφόρμα έκλεισε στα 45 λεπτά αφήνοντας μόνο απογοήτευση στους πολίτες και

Επειδή έχουν διατυπωθεί σημαντικές ενστάσεις για το «ρίξιμο» της Κρήτης και μάλιστα από Κρητικό Υπουργό με Κρητικό Πρωθυπουργό αλλά και για τις προδιαγραφές και επιλεξιμότητες

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

-Προτίθεστε να προβλέψετε για την Κρήτη την αναγκαία χρηματοδότηση για να ενταχθούν περισσότερα σχέδια;

-Τι σκοπεύετε να κάνετε με τις στρεβλώσεις που προκαλούν ορισμένοι κανόνες του προγράμματος;».

Ανοίγει η πλατφόρμα

Ως γνωστόν σήμερα ανοίγει η ειδική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών (helpdesk) για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», με στόχο την καλύτερη ενημέρωση προετοιμασία των ενδιαφερόμενων, σε συνέχεια και της προδημοσίευσης των βασικών σημείων του Οδηγού του προγράμματος την προηγούμενη εβδομάδα.

   Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 6241829 (20 γραμμές), το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά -εργάσιμες ημέρες- από τις 7.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. Σημειώνεται ότι το helpdesk ξεκινά νωρίτερα και είναι πιο διευρυμένο σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους του «Εξοικονομώ», ώστε να ανταποκρίνεται στο αυξημένο μέγεθος του προγράμματος και να καλύπτει τις ανάγκες πληροφόρησης για τις αλλαγές που προβλέπονται.

   Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση θα καλύπτει όχι μόνο τα «βασικά» ερωτήματα (ποιοι είναι δικαιούχοι, οδηγίες για την υποβολή της αίτησης κ.λπ.) αλλά και εξειδικευμένα θέματα για τις επιλέξιμες παρεμβάσεις, τη χρήση της πλατφόρμας κ.ά. στα οποία θα απαντούν μηχανικοί και εξειδικευμένοι τεχνικοί σύμβουλοι.

   Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση support.exoikonomo@prv.ypeka.gr

   Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα ανοίξει στις 30 Νοεμβρίου 2020.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<