Ο Στέλιος Πέτσας εξηγεί τι θα ισχύσει με το Κοινωνικό Μέρισμα

Ο Στέλιος Πέτσας εξηγεί τι θα ισχύσει με το Κοινωνικό Μέρισμα

16 Νοεμβρίου 2020

Τι ισχύει για το κοινωνικό μέρισμα 2020 ανέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι αυτό θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό σύντομα.

Υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα

Για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων, θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα στη διεύθυνση https://www.koinonikomerisma.gr. Προσοχή: δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις ούτε έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Αναλυτικά οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτοί που θα δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα είναι:

α) Όσοι λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
β) Οι μακροχρόνια άνεργοι, που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα.
γ) Οι απολυμένοι στη διάρκεια της πανδημίας, από τον Μάρτιο και μετά.
δ) Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στους οποίους το επίδομα ενδεχομένως να είναι υψηλότερο, σε σχέση με εκείνο που θα καταβληθεί στις άλλες κατηγορίες πολιτών.
ε) Θα έχει την έννοια της επιβράβευσης για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπενθυμίζεται πως στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία είχε καταβληθεί έκτακτο μπόνους και το περασμένο Πάσχα.

Ποιοί δεν δικαιούνται μέρισμα

Από το κοινωνικό μέρισμα του 2020, σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πληροφορίες δεν θα το δικαιούνται όσοι έλαβαν οποιαδήποτε μορφή ενίσχυσης από κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Επίσης αποκλείονται όσοι δεν υπέστησαν απώλεια εισοδήματος στο δεκάμηνο που μαστίζεται η οικονομία από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα αποκλείονται οι παρακάτω κατηγορίες

* Οι δημόσιοι υπάλληλοι.
* Οι υπάλληλοι φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, πλην των νοσοκομείων.
* Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι εκτός των άλλων έλαβαν και τα αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Ίσως ληφθεί κάποια μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, όπως άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
* Αυτοί που έλαβαν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ τον μήνα και όσοι λαμβάνουν αποζημίωση 26,66 ευρώ την ημέρα για τις ημέρες της αναστολής από τον Νοέμβριο και μετά

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<