«Πόλεμος» για το κοινωνικό μέρισμα – γιατί το «έκοψε» η κυβέρνηση

«Πόλεμος» για το κοινωνικό μέρισμα – γιατί το «έκοψε» η κυβέρνηση

18 Σεπτεμβρίου 2019

Νέο πεδιο σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η απόδοση κοινωνικού μερίσματος φέτος.

Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ταυτίζοντας το κοινωνικό μέρισμα με την λεγόμενη 13η σύνταξη που έδωσε προεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι έχει ήδη δοθεί.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σφοδρή με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Αλέξη Χαρίτση, να τονίζει ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., με δική της πρωτοβουλία, επιλέγει την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος που δινόταν κάθε χρόνο από το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση αυτή, αποκαλύπτει την πολιτική κατεύθυνση της Ν.Δ. υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Πηγές δε του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι τον Δεκέμβριο του 2018 το κοινωνικό μέρισμα που κυμάνθηκε από 200 έως 1200 ευρώ, είχε καταβληθεί σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά με βασικό κριτήριο ετήσιο εισόδημα και όχι μόνο σε συνταξιούχους.

Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας το έδωσε το Πάσχα για προεκλογικούς λόγους και γι’ αυτό η ΝΔ το είχε χαρακτηρίσει προεκλογικό επίδομα.

«Το ποσό αυτό θα υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2020 και θα δοθεί στο τέλος του επόμενου χρόνου» πρόσθεσε.

Με λίγα λόγια, ουσιαστικά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα χρήματα που θα πήγαιναν στο Κοινωνικό Μέρισμα ο ΣΥΡΙΖΑ τα έδωσε το Πάσχα γνωρίζοντας ότι θα χάσεις τις εκλογές και στερώντας τη δυνατότητα από τη ΝΔ να δώσει μέρισμα τις προσεχείς γιορτές.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<