Προς «λουκέτο» τα διαγνωστικά κέντρα

Προς «λουκέτο» τα διαγνωστικά κέντρα

5 Ιουνίου 2019

Δεν τα βρήκαν οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα ο κλάδος να οδηγείται προς τις πολυήμερες κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει για τις 10 Ιουνίου και επ αόριστον.

Συγκριμένα οι φορείς που παρέστησαν επί δύο ώρες στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιανάκο, ζήτησαν να βρεθούν 55 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να διαγραφεί το Clawback (σ.σ.: υποχρεωτικές επιστροφές χρημάτων με την υπέρβαση του προϋπολογισμού) τουλάχιστον του Β’ εξαμήνου του 2018.

Ωστόσο όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Φώτης Πατσουράκος που παρέστη στη συνάντηση, ενώ υπάρχουν τα κονδύλια στα διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ, «ο Πρόεδρος μας γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να τα καταβάλει».


Σύμφωνα με τον κ.Πατσουράκο, οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να βρεθούν τα κονδύλια από τα χρήματα που προορίζονταν για τους οικογενειακούς γιατρούς τα οποία έμειναν χωρίς να διατεθούν λόγω των περιδοσμένων συμβάσεων που έγιναν, αλλά και από τα χρήματα που έχουν δοθεί από Ευρωπαίους πολίτες που έχουν νοσηλευθεί στη χώρα μας. Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος φαίνεται αρνήθηκε.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη οι εκπρόσωποι του κλάδου συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, ενώ ο υπουργός τους παρέπεμψε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για να βρεθούν τα απαραίτητα 55 εκατ. ευρώ που αναζητούνται.

Έτσι όπως δηλώνει στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Φώτης Πατσουράκος, τα διαγνωστικά κέντρα και οι εργαστηριακοί γιατροί προχωρούν κανονικά στις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις από τις 10 Ιουνίου.

Κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία διαγνωστική εξέταση.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<