“Σπρίντ” για την έκδοση 26.000 εφάπαξ μέχρι τον Δεκέμβρη

“Σπρίντ” για την έκδοση 26.000 εφάπαξ μέχρι τον Δεκέμβρη

11 Οκτωβρίου 2018 0 σχόλια

Γκάζι” για την έκδοση τουλάχιστον 26.000 εφάπαξ παροχών μέχρι το τέλος του έτους πατάει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικών Συντάξεων και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Στο υπερταμείου εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να βάλουν τέλος στην αναμονή των χιλιάδων δικαιούχων, ενώ ήδη έχει μπει σε εφαρμογή σχέδιο για τη σύσταση ειδικών ομάδων εργασίας που θα επιφορτιστούν με το έργο της έκδοσης αποφάσεων και κατ’ επέκταση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Οι κερδισμένοι, δηλαδή αυτοί που αναμένεται να δουν το…χρώμα τους χρήματος μέχρι το τέλος του έτους, είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι κληρικοί, αλλά και οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Αυτές οι κατηγορίες, βάσει του προγραμματισμού που έχουν θέσει από κοινού ΕΤΕΑΠ και υπουργείο Εργασίας θα έχουν λάβει τις εφάπαξ παροχές τους μέχρι το τέλος του έτους.

Αν το χρονοδιάγραμμα δεν εκτροχιαστεί, τότε το ΕΤΕΑΕΠ θα έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεων του μέχρι τον Φλεβάρη του 2019. Κι αυτό, γιατί τότε θα απομένου μόνο οι εκκρεμείς αιτήσεις των απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Πάντως, ακόμη και οι τυχεροί που θα καταφέρουν να πάρουν στα χέρια τους το πολυπόθητο εφάπαξ θα δουν σημαντικές μειώσεις, καθώς ο νέος τρόπος υπολογισμού οδηγεί σε σημαντικές περικοπές οι οποίες αγγίζουν μέχρι και το 22%.

Πιο συγκεκριμένα, οι περικοπές θα είναι λίγο μικρότερες (από 15,64% έως 16,30%) για όσους δημοσίους υπαλλήλους είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης – ΠΕ συγκριτικά με όσους δικαιούχους είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – ΔΕ (από 16,49% έως 17,25%), αλλά και όσους είναι υποχρεωτικής εκπαίδευσης – ΥΕ (από 17,39% έως 18,26%).

Για παράδειγμα ασφαλισμένος υποχρεωτικής εκπαίδευσης με 25 χρόνια ασφάλισης πριν τις περικοπές θα λάμβανε εφάπαξ 30.464,87 ευρώ, ενώ μετά την εφαρμογή του ν.4387/2016 θα δει στο λογαριασμό του 15.405 ευρώ (μείωση 18,26%).

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<